0
Fudbal

Hrvatsko čudo od deteta: Vreme je za Barsu! (VIDEO)

Objavljeno: 28.02.14 u 11:26

Najtalentovaniji hrvatski fudbaler i član Dinamo Zagreba Alen Halilović novi je član Barselone.

Halilovic instagram

Halilović (17) potvrdio je na svom Instagramu da je transfer u Barselonu završena stvar. Početna cena transfera iznosi četiri miliona evra, ali ona može da naraste i do 15 u zavisnosti od Alenovog učinka u katalonskom klubu.

“Hvala Dinamu na svemu, mom prvom klubu i najvećoj ljubavi! Vreme je za Barselonu!“, napisao je Halilović.

Očekuje se da će katalonski klub poslati Alena najpre u Barselonu B preko koje će tražiti put do prvog tima. Prelazak Halilovića na “Kamp Nou“ pozdravio je i hrvatski trener Robert Prosinečki, koji je svojevremeno nastupao za Barselonu.

“Alen je sigurno jedan od najtalentovanijih igrača ne samo ovde već i u celoj Evropi. Ako je Barselona odlučila da je to taj igrač koji može nešto dati za taj klub u budućnosti onda je to velika pohvala i za njega i za hrvatski fudbal. Halilović će sigurno morati mnogo da radi, ali neosporno je da ima kvalitet“, rekao je Prosinečki.

Halilović je inače najmlađi reprezentativac i strelac u domaćem prvenstvu u istoriji hrvatskog fudbala, kao i debitant u Ligi šampiona, pošto je u elitnom takmičenju debitovao oktobra 2012. godine protiv Pari sen Žermena kada je imao 16 godina i četiri meseca.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter