0
Evropske lige

Puma i Arsenal oborili rekord, Venger može da počne da troši

Objavljeno: 27.01.14 u 17:17

Londonski Arsenal danas je zvanično objavio da će od sledeće sezone nositi opremu nemačke kompanije Puma sa kojom je potpisao najveći ugovor u istoriji britanskog fudbala, kada je u pitanju ovakvo sponzorstvo, vredan čak 150 miliona funti odnosno 30 miliona po godini.

arsenal-puma

Zanimljivo je da su „topdžije“ zaradile višetruko bolji ugovor nego što je to slučaj sa aktuelnim prema kojem od kompanije Najk dobijaju „samo“ osam milina funti. Takođe bi trebalo dodati da u ugovoru postoje i određeni bonusi prema kojima Arsenal može da zaradi dodatnih 34 miliona funti.

Ovim ugovorom Arsenal je probio sve granice makar kada je u pitanju Engleska pošto Mančester Junajted godišnje od Najka dobija 25,4 miliona, a Liverpul od kompanije Vorior 25. Trenutni rekorder je madridski Real koji od Adidasa godišnje dobija 31 milion funti.

Postoje najave da bi Mančester Junajted od Najka prema novom ugovoru mogao da dobija neverovatnih 76,9 miliona funti za 12 meseci.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter