0
Domaći fudbal

Srpski treneri na praksi kod Mihajlovića

Objavljeno: 25.12.13 u 10:54

Veliku privilegiju imala je grupa srpskih trenera koja gotovo sedmicu dana provela u trening kampu Sampdorije gde su na poziv Siniše Mihajlovića i Nenada Sakića pratili rad tokom jednog mikro ciklusa.

miha-srpski-treneri

Saša Nikolić, nekadašnji trener Železnika, Bežanije i Sloge iz Kraljeva, koji sada vodi FK Radnik iz Surdulice, zatim braća Nikola Stanković i Aleksandar Stanković imali su priliku da se do detalja upoznaju sa radom bivšeg selektora reprezentacije Srbije.

„Stvarno je bilo neverovatno. Bukvalno smo imali pristup bilo kom delu kampa, a veliku čast učinio nam je Mihajlović kada nam je dozvolio da pratimo zatvoreni trening što je zaista prava retkost“ – započeo je razgovor za HotSport Aleksandar Stanković.

Teško je barem kada je infrastruktura u pitanju napraviti poređenje između uslova ekipe iz Serije A i srpskih klubova, ali neke paralele ipak postoje.

„Treninzi su slični, ali želja za radom, disciplina i profesionalizam su na nekom sasvim drugom nivou. Reći ću vam ovo, kada iskunsiji igrači na treningu uđu čvrsto u mlađe, ovi se odmah i bez pogovora podižu i nastavljaju sa radom. Jednostavno mesta priči nema što potvrđuje posvećenost radu“ – dodaje Stanković trener sa A licencom koji je radio kao Nikolićev pomoćnik u Bežaniji.

sasa-nikolic

Stanković je takođe istako i specifičan način pripreme pred samu utakmicu.

„Sve ono što je bitno već bude urađeno tokom jednog mikro ciklusa i praktično u svlačionici pred utakmicu nema šta posebno da se kaže. Mihajlovićevi pomoćnici zaduženi su za motivaciju igrača pred izalazak na teren, a vrlo intersantno je i što na ekranu u svlačionici emituju motivacioni video koji nije duži od minut, ali se stalno ponavlja i na kome se nalaze potezi provotimaca, uklizavanja, startovi, dodavanja… Praktično svi dobri potezi su izmontirani i tako se igrači psihološki podižu pred utakmicu“ – objasnio je na kraju mladi srpski stručnjak.

hotsport.rs

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter