0
Fudbal

Klinsman ostaje na klupi ‘jenkija’

Objavljeno: 14.12.13 u 09:44

Fudbalski savez Sjedinjenih Američkih Država i selektor reprezentacije Jirgen Jirgen Klinsmandogovorili su se da produže saradnju za četiri godine, tako da će nemački trener voditi „jenkije“ do kraja 2018. godine.

klinsman

Fudbalski savez SAD je saopštio da će Klinsman preuzeti i funkciju tehničkog direktora.

„Jedan od razloga zbog koga smo angažovali Jirgena je da bi naš program napredovao i već smo videli na terenu da je to počelo da se dešava. U prošle dve godine je postavio jake temelje od seniora pa do juniora i želimo da nastavimo tim putem“, rekao je predsednik saveza Sunil Gulati.

Klinsman je 2011. godine preuzeo Amerikance i za to vreme ima učinak od 27 pobeda, 10 nerešenih utakmica i sedam poraza. SAD su ove godine osvojile prvo mesto u grupi KONKAKAF u kvalifikacijama za Mundijal 2014.

Ekipa je osvojila i petu titulu Zlatnog kupa, pobedivši u svih šest utakmica. Amerkanci su ove godine pobedili i veliku Nemačku i postavili rekord od 16 pobeda u godini.

„Jako mi je drago što mogu da nastavim posao koji sam počeo pre dve i po godine. Uzbudjen sam napretkom koji smo postigli, a nastavljamo da se popravljamo u svim segmentima“, rekao je Klinsman.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter