SPLIT, CROATIA 11/12/2012/ Igor Stimac 11, 2012 Credit: PEDJA MILOSAVLJEVIC

Nakon više od nedelju dana od momenta kada je dobio otkaz na mestu selektora reprezentacije Hrvatske oglasio se Igor Štimac u intervjuu za tamošnju nacionalnu televiziju.

Zanimljivo je da je član generacije koja je 1998. godine na Svetskom prvenstvu u Francuskoj pokušao da pronađe patetično opravdanje za svoj angažman u tome što je navodno samo on umeo da se nosi sa pritiskom koji nose utakmice protiv Srbije i da su ga zbog toga odabrali članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Hrvatske.


“Očigledno je da je Šukeru i članovima Izvršnog odbora u situaciji kada u grupi imamo Srbiju bio potreban neko kao ja, ko će umeti da se nosi sa medijskim pritiskom i ko će umeti da mobiliše ekipu uoči tako važnih duela. Međutim, isto tako je bilo očigledno da su se moje kvalifikacije završile posle utakmice u Beogradu” – rekao je Štimac.

Sada već bivši selektor “vatrenih” kao da zaboravlja da je u dva meča protiv slabašne Škotske oba puta izgubio, da je protiv Belgije osvojio samo bod i da je srećno došao do pobeda protiv Makedonije u Zagrebu i Velsa u Kardifu. Potpuno druga priča je to što Siniša Mihajlović i njegovi izabranici nisu umeli da iskoriste slabosti nikada lošije reprezentacije zapadnih komšija.

hotsport.rs