0
Evrokupovi

‘Armejci’ demantuju rasizam njihovih navijača, delegat ništa nije čuo

Objavljeno: 24.10.13 u 16:48

jaja-ture-sudija-cska-mcfc

Nakon ozbiljnih pretenji koje su dolazile do toga da bi CSKA mogao da bude izbačen iz Lige šampiona, a zbog navodnog rasističkog skandiranja prema njemu Jaja Ture je čak pozvao FIFA da razmisli o oduzimanju Svetskog prvenstva Rusiji, oglasio se i moskovski klub koji u zvaničnom saopštenju tvrdi da fudbaler Mančester Sitija ne govori istinu.

„Vrlo smo iznenađeni izjavama igrača Mančester Sitija i ostalih predstavnika engleskog kluba povodom navodnih rasističkih povika sa tribina Himki arene. Detaljno smo odgledali i preslušali prenos utakmice i ni u jednom momentu nismo uspeli da razaznamo bilo kakvo rasističko skandiranje upućeno igračima Mančester Sitija, što je uostalom i potvrdio delegat meča.

Jedino što može da se čuje je glasno negodovanje i zvižduci naših navijača kada protivnik ima loptu u svom posedu, bez razlike koju boju kože ima fudbaler koji je kontroliše. nije nam jasno zbog čega je Ture pomislio da su povici upućeni samo njemu, kada su navijači na isti način reagovali kada su u prilikama bili na primer Negredo ili Džeko.

Komentarišući izjavu Turea posle meča naš fudbaler Sejdu Dumbija, koji je takođe iz Obale Slonovače, je rekao da nikada od strane navijača CSKA nije čuo nijednu pogrdnu reč na račun njegove boje kože odnosno da oni samo podržavaju svoj tim i dozvoljenim sredstvima vrše pritisak na protivnika, ali da nikada ne uzvikuju rasističke parole ili krike.

Podsećamo takođe da naš klub koji već godinama igra u evropskim takmičenjima nikada nije ni opomenut, a kamo li kažnjen zbog rasizma. CSKA svesredno podržava borbu UEFA protiv rasizma“ – kaže se u saopštenju ruskog kluba.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter