FOTO:STARSPORT

FOTO:STARSPORT

Na današnji dan pre 64 godine, dakle davnog 9. oktobra 1949. godine na tadašnjem stadionu Jugoslovenske Narodne Armije odigrana je prva utakmica. Susreli su se Jugoslavija i Francuska a rezultat je bio 1:1.

Više od šest decenija nakon toga, iako to niko nije slutio, čini se da se stadionu Partizana preti zatvaranje. Naime, kao što je poznato Viši sud u Beogradu doneo je odluku da sttadion pripada MInistarstvu odbrane ikao je on odavno bio u rukama Fudbalskog kluba Partizan.


“Početkom osamdesetih godina prošloga veka vojska je izgubila interes i polako prestala sa investicionim ulaganjem u stadion, a Partizan je preuzeo kompletno finansiranje. Prva ozbiljnija investicija je bila rekonstrukcija pojedinih ramova i temelja, nakon prolaska tunela, neposredno ispod pomoćnog igrališta. Od tada, bilo ih je sijaset” kazao je Aleksandara Stepanović direktor stadiona u Humskoj.

Stepanović je istakao i da je potpuno čudno da je svaki put kada su crno – beli želeli da zidaju novi ili temeljno rekonstruišu postojeći dolazi do priče o vlasništvu nad stadionom.

“Deluje čudno, ali kad god smo napravili projekat i pokušali da dobijemo dozvolu za izgradnju novog stadiona (1997. i 2007.), usledio je zahtev vojske za povraćaj vlasništva” istakao je Stepanović

hotsport.rs/žurnal