0
Domaći fudbal

Mandarić: Partizan i Zvezdu ni na poklon

Objavljeno: 01.10.13 u 14:04

mandaric_2710496

Srpski biznismen i vlasnik Šefild Venzdeja, Milan Mandarić odbio je mogućnost da čak i u slučaju privatizacije kupi jedan od naša dva najveća kluba.

Mandarić (75) koji je pre Šefilda bio vlasnik Portsmuta i Lestera smatra da je u Partizanu i Crvenoj zvezdi potpuno nejasna situacija te da u takvim uslovima nema mogućnosti za dobar rad.

„Crvenu zvezdu i Partizan ne bih prihvatio ni kao poklon jer ne znam kakva je situacija. Da biste se prihvatili nečega, morate da znate tačno o čemu se radi i šta vas čeka. Velika je to odgovornost. Bilo bi smešno da kao ozbiljan čovek prihvatim nešto, a da ne znam šta mogu da obezbedim u budućnosti.“ rekao je Mandarić.

Ovaj biznismen je takođe istakao i da je odavno već predlagao privatizaciju klubova u Srbiji.

„Još pre 30 godina sam dao savet prijateljima iz Srbije da se sprovede privatizacija, ali se i danas ništa nije promenilo. Dok se ne promene neke stvari, fudbal nam neće krenuti uzlaznom putanjom. Dolaskom vlasnika tačno bi se znalo gde se troše pare. Ovako, državi je nametnuno da finansira klubove u Srbiji i sigurno nije srećna zbog toga. Mada, ne može to doveka da traje. Glavna opasnost je da na čelo kluba dođe vlasnik koji nema viziju i samo želi da izvuče korist iz kluba“ zaključio je Mandarić.

hotsport.rs/alo

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter