0
Fudbal

Belgija pobednik turnira ‘Stevan Ćele Vilotić’

Objavljeno: 10.09.13 u 13:18

srbija-belgija

Omladinska fudbalska reprezentacija Belgije za igrače do 19 godina pobednik je 20. memorijalnog turnira “Stevan Ćele Vilotić” koji je održan u Subotici od 4. do 9. septembra. Belgijanci su u finalu bili ubedljivi protiv reprezentacije Mađarske, savladavši je sa 5:1. Treće mesto pripalo je nacionalnom timu Srbije koji je savladao Izrael sa 1:0.

U borbi za peto mesto, Francuzi su pobedili Ukrajinu sa 2:0. Za najboljeg igrača turnira proglašen je srpski reprezentativac i član Domžala, Nemanja Maksimović. Najbolji golman je Izraelac Dik Gal, dok je prvi strelac Tur Dirks iz Belgije. Za najtalentovanijeg igrača proglašen je Andrija Živković iz Srbije, koji je takođe bio strelac i najlepšeg gola, postignutog na duelu između Srbije i Ukrajine. Dobrim igrama se istakao i 18-godišnji štoper Šahtjora, Taras Kaharaba koji je bio i strelac jednog pogotka za Ukrajinu, sa bele tačke. Za najboljeg selektora izabran je Gert Verhejen koji je vodio Belgiju.

Prvi memorijalni turnir “Stevan Ćele Vilotić” održan je 1994, kao kadetsko prvenstvo tadašnje SR Jugoslavije.  Već naredni turnir bio je međunarodnog karaktera, što je ostalo tradicija do danas.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter