0
Fudbal

Subotić progovorio: Želim individualno da napredujem

Objavljeno: 07.09.13 u 16:52

neven-subotic

Defanzivac Srbije potvrdio da do januara ne želi da igra za reprezentaciju. Taman što je Nemanja Matić vraćen u reprezentaciju, Neven Subotić je odlučio da iz nje izađe, ali da neko ne shvati pogrešno, te dve stvari nemaju ništa zajedničko. Međutim, zajedničko im je to što su i jedna i drugi dali sebi slobodu da odlučuju kad žele, a kad ne žeele da budu pozivani.

Matić, je rekao da ga ne zovu ako ne igra, a Subotić zato to želi da se posveti individualnom radu, kako bi napredovao u klubu.

Subotić je svoje obrazloženje ovakve odluke prezentovao u saopštenju, koje prenosimo u celosti:

„Razgovarao sam s selektorom Sinišom Mihajlovićem i obavestio ga o želji da se u narednon periodu posvetim individualnom radu u klubu i namerom da dodatno napredujem.

Na žalost, jučerašnjim remijem protiv Hrvatske izgubili smo takmičarske šanse da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. U ovom trenuku, a posle razgovora s trenerom Jorgenom Klopom i njegovom željom da pojačam individualni rad, zamolio sam selektora Mihajlovića za razumevanje, te sam mu zahvalan na podršci.

Borusija je takođe na putu formiranja nove ekipe, očekuje nas takmičenja u prvenstvu Nemačke, Kupu Nemačke i što je posebno važno Ligi šampiona, te ću se koncentrisati na te obaveze.

Ova odluka važi samo za period do kraja 2013. godine.

Verujem da imamo veliki broj kvalitetnih igrača, koji zaslužuju šansu u nacionalnom timu. Sa izuzetnim zadovoljstvom i pnoson a ukoliko to selektor bude želeo biću u sastavu ekipe od naredne godine, kako na prijateljskim pripremnim utakmicama, tako i za novi kvalifikacioni ciklus.

Ubeđen sam da će Srbija u narednom ciklusu pokazati sav kvalitet i da ćemo uspeti da se plasiramo na Evropsko prvestvo 2016. godine.

Lično bih voleo da budem deo te ekipe i daću maksimalan lični doprinos na tom putu. Još jednom, zahvaljujem se selektoru Mihajloviću na razumevanju i FS Srbije na podršci koju sam uvek imao“,  napisao je Subotić.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter