0
Fudbal

Foto: STARSPORT

Marakana pod blokadom, Štimac najavio pobedu (VIDEO)

Objavljeno: 05.09.13 u 20:42
Foto: STARSPORT
Foto: STARSPORT

Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Igor Štimac rekao je danas da je njegova ekipa došla u Beograd da pobedi i dodao da ga ne plaši atmosfera na stadionu, iako je svestan da im navijači neće prirediti dobrodošlicu.

„Ne opterećujem se onim što će protivnik promeniti u svojoj igri u odnosu na prvi meč, jer ako mi odigramo na visini sopstvenih kvaliteta Srbija je ta koja će morati da brine. Hrvatska ne mora da juri rezultat, ova ekipa ima dovoljno iskustva, a nikada ovako rano nismo praktično osigurali drugo mesto u grupi, koje je sada zacementirano. Ako me pitate da li smo u Beograd došli da pobedimo – da jesmo“, samouvereno je istakao Štimac na konferenciji za medije na stadionu Crvene zvezde.

On je istakao da nema razloga da brine za bezbednost ekipe i pohvalio domaćine na svemu što su do sada uradili.

„Kada privatno dolazim ovde nije mi potrebno obezbeđenje, međutim, ovo je sada službena poseta i mora da se poštuju pravila. Hvala domaćinu na vrhunskom obezbeđenju, svi se trude oko nas, kao što je i uvek ovde bio slučaj“, kazao je Štimac.

Hrvatski selektor je istakao da pune tribine Marakane ne bi trebalo da predstavljaju problem za njegove igrače.

„Imam sreću da u ekipi igraju fudbaleri koji svake nedelje nastupaju na još većim stadionima i pred mnogo više publike. Ne verujem da će ih poremetiti atmosfera, iako ne očekujem dobrodošlicu. U svakom slučaju, pred nama je velika utakmica i dobar protivnik“, poručio je Štimac.

On se prisetio i utakmice iz 1999. godine, kada je na Marakani nestalo struje.

„Ne plašim se da će se tako nešto ponoviti, a zaista ne znam zašto je nestala struja tada. Događa se. Ono čega se sećam je kada je počelo da se razaznaje jeste da ležim pored Predraga Mijatovića na travi“, zaključio je Štimac.

Kapiten Hrvatske Darijo Srna istakao je da očekuje agresivnu Srbiju na sutrašnoj utakmicu.

„Verujem da će nas napasti od prvog minuta, kao što je bilo i u meču sa Belgijom. Srbija ima velike igrače i odličnog trenera, ali i veliku odgovornost pred svojim narodom da pobedi Hrvatsku. Znamo kako je nama bilo proletos u Zagrebu. To je utakmica koju je teško dočekati. Moramo sutra da budemo pametni i da hladne glave dočekamo svoju šansu“, poručio je Srna.

Uoči i za vreme treninga reprezentacija Srbije i Hrvatske na Marakani, kao i za vreme zvanične konferencije za medije gostiju, mere bezbednosti u blizini najvećeg srpskog stadiona bile su kao nikada ranije.

Osim velikog broja policajaca sa opremom za razbijanje demonstracija za bezbednost je bio zadužen i helokopter, koji je sve vreme kružio iznad stadiona Crvene zvezde.

Utakmica između Srbije i Hrvatske igra se sutra od 20.45 sati, a vi pogledajte i fotografije sa današnjeg treninga Srbije.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter