0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Zamenjeni arbitri Partizanu i Vojvodini?

Objavljeno: 30.08.13 u 18:00
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Odbor za zaštitu integriteta fudbalskih sudija objavio je da je prilikom delegiranja arbitara za utakmice 4. kola Jelen Superlige došlo do zamene na dva meča, dok je iz Sudijske komisije rečeno da je u pitanju samo  „tehnička greška“.

Za utakmicu Partizan – Rad bio je delegiran Darko Bogdanović, a za duel između Čukaričkog i Vojvodine Danilo Grujić, navodi se između ostalog u saopštenju koje je Odbor uputio agenciji Beta.

Ipak, prema saznanjima odbora, iznenada je došlo do zamene sudija na ta dva meča, pa će Grujić suditi Partizanu i Radu, a Bogdanović Vojvodini i Čukaričkom.

„Odbor za zaštitu integriteta fudbalskih sudija pita odgovorne u Sudijskoj komisiji, na osnovu kojih razloga je izvršena zamena fudbalskih sudija za ova dva meča“  stoji u saopštenju.

Kako piše, delegiranje sudija i eventualne promene trebalo bi da budu javne i transparentne, a javnost treba da zna zašto odgovorni donose odluke da neki sudija sudi ili ne sudi utakmicu.

– Poručujemo Sudijskoj komisiji da prekine više sa praksom ugrožavanja integriteta fudbalskih sudija i njihovog svrstavanja na jednu stranu u aktuelnom sukobu u fudbalskoj organizaciji – navodi se u saopštenju ovog sudijskog udruženja.

Zamenik predsednika Sudijske komisije Đorđe Žutić rekao je da je došlo do greške na sajtu, pošto su imena permutovana jer su te dve utakmice na poslednja dva mesta.

– To je bilo u sklopu rada komisije, došlo je samo do greške na sajtu komisije. Ništa se nije dešavalo u trenucima dok je komisija radila svoj posao. U pitanju je obična tehnička greška, to su poslednja dva para pa je došlo do permutacije – rekao je Žutić za agenciju Beta.

Utakmice Čukarički – Vojvodina i Partizan – Rad jedine su u četvrtom kolu koje će se igrati u nedelju, a počeće u 19 časova.

hotsport.rs/beta

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter