0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Robija za trojicu ‘zabranjenih’

Objavljeno: 27.08.13 u 15:12
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Trojici navijača Partizanove navijačke grupe „Zabranjeni“ zbog nasilničkog ponašanja izrečene su zatvorske kazne od osam do 14 meseci kao i zabrana prisustvovanja sportskim priredbama na kojima učestvuju timovi svih vrsta sportova SD Partizan u trajanju od dve godine.

Oni su sudskom presudom obavezani da se pre svake sportske priredbe jave sluzbenom licu u podrucnoj policijskoj upravi, odnosno policijskoj stanici na području gde se zateknu i da borave u njihovim prostorijama za vreme održavanja sportske priredbe, navodi se u pravosnažnoj presudi Apelacionog suda u Beogradu objavljenoj na sajtu suda.

Gudović, Aleksandar Joksić i Vlada Živković su proglašeni krivim da su 9. septembra 2011. godine, u restoranu „Partizan“, izazivanjem tuče, drskim i bezobzirnim ponašanjem značajnije ugrožavali spokojstvo građana i teže remetili javni red i mir.

Oni su kao pripadnici Partizanove navijačke grupe „Zabranjeni“ u nameri da se obračunaju sa suprostavljenom, takođe Partizanovom navijačkom grupom „Alkatraz“, zajedno sa ostalim okrivljenima prema kojima je postupak razdvojen, sa više vozila došli do restorana.

Gudović je napao i fizički se sukobio sa radnicima obezbeđenja koje su udarali rukama, nogama i bejzbol palicama po glavi i telu. Nakon tuče aktivirali su petardu jače detonacije – „Topovski udar“ u hodniku restorana i potom se udaljili.

Prvostepene presude su potvrđene kada su u pitanju kazne, Jokiću 14 meseci, Zivkoviću osam a Gudoviću 10 meseci zatvora, osim što je opozvana uslovna osuda za Gudovića kojoj je rok za aktiviranje istekao u oktobru prošle godine.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter