0
Fudbal

Kadeti stopama omladinaca, trijumfovali u Mađarskoj

Objavljeno: 05.08.13 u 14:01

kadeti-srbija-fudbal

Fenomenalni rezultati mlađih reprezentativnih selekcija nastavljaju se u nizu, a nakon istorijskog uspeha omladinaca u Litvaniji i titule šampiona Evrope, obraz su osvetlali i kadeti (selekcija do 17 godina) koja je osvojila prvo mesto na tradicionalnom međunarodnom turniru „Rackeve“ u Mađarskoj. Izabranici selektora Branislava Nikolića odigrali su u našem komšiluku tri fantastične utakmice i sa sve tri pobede potpuno zasluženo prigrabili pobednički pehar, koji nijedna naša selekcija nije osvojila od osamostaljenja Srbije.

U finalnom duelu, koji je odigran u Sportskom centru FC Mađarske u Telkiju, kadeti Srbije savladali su vršnjake iz Češke sa 3:2 (2:1) i time pokazali da su u odličnoj formi pred prvi krug kvalifikacija koji se igra u oktobru. Srbija je u duelu sa Češkom došla u vođstvo već u prvom minutu evrogolom Luke Jovića, a Štepanek je izjednačio u 9.minutu. „Orlići“ su promašili i najstrožu kaznu u 15.minutu kada je golman odbranio šut Matije Špoljarića, ali je Strahinja Karišić u 26.minutu ipak doveo Srbiju u novo vođstvo. Početkom drugog poluvremena u strelce se upisao i Nemanja Ivanović (44.minut), a u samom finišu Černi je ublažio poraz češkog tima.

U prethodne dve utakmice Srbija je u četvrfinalu savladala Izrael sa čak 6:3, a zatim i domaćina Mađarsku sa 1:0, a najbolji strelac turnira bio je Luka Jović sa pet postignutih golova.

U finalnom duelu sa Češkom, nastupali su sledeći igrači: Nikolić – Mijailović, Stojanović, Zlatković, Šarenac – Zličić, Glavčić, Špoljarić, Karišić, Ivanović – Jović. U igru su u nastavku ulazili još: Šaponjić, Mitrović i Sili.

Selektor kadeta Srbije, Branislav Nikolić, bio je prezadovoljan igrom svojih momaka, naglasivši da smo ne samo rezultatima, nego i igrom zasenili sve rivale u Mađarskoj.

„Učestvovali smo na veoma jakom turniru, na kome selekcije iz naše države nisu pobeđivale još od 1999.godine, tada pod imenom Srbija i Crna Gora. Ponosan sam na igrače, bili su sjajni, sigurno da ih je motivisala i titula šampiona Evrope omladinaca. Sve tri utakmice smo zasluženo dobili, čak je možda trebalo da bude i ubedljivije, ali radosni smo što donosimo još jedan pehar u Srbiju“ – istakao je Branislav Nikolić.

Poslednje dve provere pred prvi krug kvalifikacija, ova selekcija će imati protiv Makedonije, 2. i 4.septembra u gostima, a naša zemlja biće i domaćin mini turnira grupe 1 za Prvenstv Evrope 2013/14. Turnir će se održati od 1. do 6.oktobra u Jakovu i Beogradu, a rivali će nam biti Grčka, Andora i Estonija. Dve prvoplasirane selekcije nastaviće kvalifikacija za PE na proleće naredne godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter