0
Evrokupovi

Đa Đeđe na Marakani, Frej i Taivo na Karađorđu

Objavljeno: 19.07.13 u 14:49

dja djedje

Crvena zvezda i Vojvodina dobili su imena potencijalnih protivnika u 3. rundi kvalifikacija za Ligu Evrope, a može se reći da su Beograđani odlično prošli i da ih je sreća pogledala na žrebu pa će igrati verovatno protiv ukrajinskog Černormoreca koji je savladao Dačiju sa 2:0 u prvom meču, dok će Novosađani imati mnogo teži posao protiv Burse.

Černomorec je prosečan klub iz šampionata Ukrajine, gde sve zavisi od četiri tima – Šahtjora, Dinama, Metalista i Dnjepra. Dva puta su u istoriji kluba osvajali nacionalni kup i to početkom devedesetih. Najveće zvezde u timu su Rus Samodin (koji je dao gol protiv Dačije, a drugi je postigao drugi napadač Antonov), zatim Frank Đa Đeđe koji je dugo igrao u Francuskoj i bio član i PSŽ-a, odlični Brzailac Leo Matos od koga dosta toga zavisi, a tu je i najveće pojačanje Oleksej Gaj koji je došao iz Šahtjora.

Daleko od toga da su loš tim, ali svakako su slabiji rival i od Udinezea, i od Briža i od Makabija…

Vojvodinin rival je Bursaspor, klub koji je pre tri sezone bio prvak Turske i koji je sa velikim ambicijama ušao u ovaj prelazni rok. Doveli su iskusnog Sebastijana Freja, zatim dva proverena defanzivca Taje Taiva i Renata Sivelija. Ikona kluba Ibrahim Ezturk će im praviti društvo u poslednjoj liniji, a u veznom redu su standardni Beluši i Batalja. U napadu su Šestak, Pinto i Tunčaj Sanli, ali se očekuje pojačanje i u toj liniji tima.

Voša će imati vraški težak posao protiv ekipe sa Ataturk stadiona, koja ove sezone želi da se umeša i u borbu za titulu sa Galatom i Fenerom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter