0
Domaći fudbal

Butorović pronađen mrtav!

Objavljeno: 08.06.13 u 12:24

butorovic

Kako Blic prenosi, predsednik Vojvodine Ratko Butorović pronađen je mrtav u svojoj kancelariji u hotelu „Park“ u Novom Sadu.

Miroslav Alimpić, istražni sudija Višeg suda u Novom Sadu, posle završenog uviđaja rekao je da je Butorovića smrt nije nasilna i da na telu i u sobi nisu pronađeni tragovi nasilja.

„Nigde nema tragova nasilja. Ne znamo tačno vreme smrti. Više detalja znaćemo posle obdukcije čiji će se rezultati znati već sutra“, izjavio je Alimpić.

Prema njegovim rečima, telo Butorovića je upućeno u Zavod za sudsku medicinu gde će biti sutra obavljena obdukcija nakon koje će sa sigurnošću znati uzrok smrti. On je kazao da postoji sudska zabeleška o tome ko je i kako pronašao Butorovićevo telo, ali da ti podaci nisu za javnost.

Ratko Butorović, poznatiji kao Bata Kan Kan, rođen je u Nikšiću 1956. godine. Brat je od ujaka bivšeg predsednika i premijer Crne Gore Mila Đukanovića.

U javnosti je poznat poznat kao predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina, ali i kao vlasnik novosadskih hotela „Leopold Prvi“ na Petrovaradinskoj tvrđavi i „Park“ u centru grada.

Butorović je 2000. godine uz pomoć prijatelja Brane Mićunovića ušao u srpski fudbal. Bio je i predsednik Bokserskog saveza Crne Gore, a novac je ulagao i u Košarkaški klub Radnički iz Novog Sada.

Ratko Boturović hapšen je nekoliko puta, a 29. januara 2008. zbog sumnje da je potplatio sudije koje su 12. decembra 2007. godine njegovom klubu donele pobedu od gola razlike nad FK Mladost iz Lučana.

Postupak protiv njega bio je stopiran, pošto je Okružni sud utvrdio da su telefoni Butorovića i ostalih prisluškivani na nezakonit način.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter