0
Domaći fudbal

Sa Pintu nikako da prežali poraz u derbiju

Objavljeno: 21.05.13 u 15:21

sa-pintu-dauda

Utakmicom protiv Slobode iz Užica fudbaleri Crvene zvezde „zatvaraju“ Marakanu za tekuću takmičarsku sezonu. Nakon poraza u 144. večitom derbiju, šanse crveno-belih da titulu iz Humske presele u Ljutice Bogdana svedene su na teoriju. Međutim i pored toga, pobeda protiv Era postavlja se kao imperativ u poslednjoj utakmici sezone na domaćem terenu.

„Očekuje nas težak meč nakon poraza u derbiju. U ovom rangu takmičenja, ne postoje laki protivnici. Imamo kadrovskih problema jer pojedini igrači nemaju pravo nastupa zbog povreda i kartona. Naspram sebe imamo rivala koji igra u sistemu 4-2-3-1, odlično su organizovan tim koji ima nekoliko kvalitetnih pojedinaca. Zauzimaju sedmo mesto na tabeli, nemaju pritisak rezultata i sigurno će doći rasterećeni i igrati bez pritiska. Na nama je da im se suprostavimo na adekvatan način i da učinimo sve da ostvarimo pobedu“ – istakao je Portugalac.

Sa mišljenjem šefa stručnog štaba složio se i Abiola Dauda.

„Biće nam teško da se podignemo posle poraza u derbiju. Ali zbog navijača i nas samih imamo obavezu da pobedimo. Što se mene lično tiče, trudim se da iz meča u meč budem sve bolji i da pomognem ekipi u ostvarivanju dobrih rezultata“ – rekao je Nigerijac.

Portugalski stručnjak istakao je da iako je sam finiš prvenstva, da neće kalkulisati sa sastavom tima.

„Posmatram svaku utakmicu i trening i uvek biram najspremnije i najbolje igrače za naredni meč. Uglavnom su svi, izuzev dvojice fudbalera dobili šansu da nastupe. U sutrašnjem susretu biće promena u odnosu na prethodne utakmice, jer imamo problema sa povredama i kartonima“ – istakao je portugalski stručnjak i osvrnuo se na izdanje svog tima u derbiju.

„Slažem se da smo mogli da odigramo bolje i da smo stvorili malo prilika za gol. Tokom nedelje u kojoj smo se spremali za utakmicu igrači su bili srećni, razumeli su moje taktičke zamisli i postavku. Velike mečeve rešavaju detalji. Primili smo gol iz prekida, iako je pre faula za njih Maksimović ležao na terenu, a sudija nije prekinuo igru. Napominjem to, jer je u identičnoj situaciji kada smo imali kontru tri na dva, sudija zaustavio utakmicu, jer je jedan fudbaler bio povređen. Želeli smo pobedu, pri kraju smo igrali i sa malo više rizika, koji nam se nije isplatio. Govorili su mi da je bolje da sam pokušao da sačuvam nerešen ishod, međutim, moje mišljenje je da Zvezda uvek mora da pobeđuje i da su za ovakav klub, remi i poraz isto“ – objasnio je Sa Pintu.

Portugalac se potom osvrnuo na period kada je preuzeo crveno-bele i situaciju koju je zatekao.

„Cilj je bio da napredujemo i da poboljšamo igru. Nanizali smo osam pobeda i došli u situaciju da se borimo za titulu. Na kraju sezone ću pričati o pojedinačnom učinku igrača, za sada mogu samo da kažem da sam ponosan na njih i sve što smo uradili“ – zaključio je trener crveno-belih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter