0
Domaći fudbal

Kup Srbije: Vignjenić i Krunić optimisti

Objavljeno: 07.05.13 u 15:05

kup srbije

Treneri fudbalera Vojvodine i Jagodine Nebojša Vignjević i Simo Krunić, izjavili su danas da jedva čekaju finale Kupa Srbije i da se nadaju osvajanju prvog trofeja u istoriji.

Vojvodina je do sada pet puta igrala u finalu i svih pet izgubila, dok su Jagodinci prvi put u prilici da igraju završnu utakmicu nacionalnog Kupa.

„Mesecima se pripremamo za ovo finale, prvo smo samo maštali i razmišljali o njemu, a sada jedva čekamo da ostvarimo naš san, ali i želju mnogih prethodnih generacija i ispišemo istoriju velikog kluba kao što je Vojvodina. Bitno je da sačuvamo hladnu glavu, jer nas čeka kvalitetan rival, koji nikad ne odustaje, što smo uostalom videli i pre nekoliko dana protiv Zvezde, kada su se od 0:2 vratili do 2:2“, rekao je Vignjević na konferenciji za medije u prostorijama televizije Arena sport.

Vignjević je podsetio da sve statistike uoči finala padaju u vodu, uključujući i dve ovosezonske pobede njegovog tima u prvenstvu i da će trofej osvojiti ekipa koja bude skoncentrisanija tokom 90 minuta finala ili svih 120 ukoliko posle regularnog dela ne bude pobednika.

Na njegove reči nadovezeo se Krunić, konstatacijom da su svi u Jagodini kao cilj imali plasman u finale, ali da kad su već stigli do njega žele da naprave i korak više.

„Vojvodini je ovo šesto finale, nama prvo, ali to neće imati mnogo uticaja na utakmicu. Normalno da ćemo težiti da osvojimo trofej koji je za nas najznačajniji u istoriji, pripremali smo se, znamo da imaju dobar tim, igraju dobro, u boljoj su formi trenutno, ali sve to je nebitno. Samo da nam tenzija oko finala ne donese neki kontraefekat, ali, u šali kažem, mi smo vojska, izaći ćemo na teren, pa šta bude“, naveo je Krunić i dodao da je uveren kako će oba tima igrati oprezno i da zbog toga očekuje finale sa malo golova.

Novom osvajaču Kupa osim trofeja pripašće i finansijska nagrada od 10 miliona dinara, a izboriće i plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Finale Kupa Srbije između Jagodine i Vojvodine igra se sutra od 20.30 sati na stadionu Partizana.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter