0
Fudbal

Mamić nedodirljivi

Objavljeno: 23.04.13 u 17:04

mamic

Svemogući Zdravko Mamić neće biti kaženjen od strane Hrvatskog fudbalskog saveza (HNS) za raspirivanje međunacionalne mržnje zbog koje je protiv njega podneta i prijava. Zbog izjave predsednika Dinama u kojoj je ministra sporta te zemlje Željka Jovanovića nazvao „hrvatomrscem“, HNS je odlučio da obustavi disciplinski postupak bez obrazloženja.

„Jednoglasno je odlučeno da se disciplinski postupak protiv člana Izvršnog odbora Zdravka Mamića obustavlja“, stoji u saopštenju HNS-a.

Hrvatski mediji su odluku HNS-a nazvali skandaloznom, a izgleda da Mamiću niko ništa ne može. Međutim, ostaje da se vidi kakvu će presudu doneti hrvatski sud. Protiv Mamića je podneta krivična prijava ubog vređanja na nacionalnoj osnovi, a zbog toga je i uhapšen sredinom marta. Ukoliko ga sud proglasi krivim kontarverzni predsednik Dinama bi mogao da dobije kaznu zatvora i do tri godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter