0
Domaći fudbal

Jagodinci i Makedonci igrali za Miloja

Objavljeno: 23.04.13 u 13:59

jagodina-milojevic

U ponedeljak 22. aprila u Jagodini je odigrana humanitarna utakmica između veterana Jagodine i reprezentacije veterana Makedonije, a povod je prikupljanje novca neophodnog za dalje lečenje legendarnog golmana Crvene zvezde i Jagodine, Zvonka Milojevića.

Među brojnim gostima dobro poznatim ljubiteljima fudbala bili su Ilija Najdoski, član generacije Crvene zvezde koja je 1991. osvojila Kup šampiona, i bivši makedonski reprezentativci Mitko Stojkovski i Toni Micevski, kao i legendarni štoper Crvene zvezde Kiril Dojčinovski. On je svojim prisutsvom želeo da podrži ovu humanitarnu akciju, mada je i sam prikovan za kolica, jer su mu amputirane obe noge.

U Jagodinu je došao i Stevan Stojanović, kapiten šampionske generacije Crvene zvezde iz 1991, koga je Milojević i nasledio na golu najtrofejnijeg srpskog kluba.

„Otišao sam u Jagodinu prvenstveno da podržim Miloja u njegovoj borbi da ponovo stane na svoje noge, ali i da se sretnem sa starim prijateljima i saigračima. Zahvalio bih se svima koji su došli na stadion i podržali ovu akciju. Divim se Zvonku i njegovoj želji da se bori, kao i Kirilu Dojčinovskom koji je došao u Jagodinu iako je i sam prikovan za kolica. Mislim da njih dvojica mogu svima da posluže kao primeri velikih kako sportista tako i ljudi“ – izjavio je Dika Stojanović.

Za ekipu Jagodine kao pojačanja igrali su bivši fudbaleri Partizana Zoran Mirković i Budimir Vujačić i nekadašnji igrač Crvene zvezde, Enver Bolić. Jagodinci, nažalost, nisu u većem broju došli na utakmicu, ali u gradu već neko vreme traje akcija skupljanja novca za pomoć Zvonku Milojeviću, inače rođenom u gradu pod Đurđevim brdom, tako da je svaki dinar rado prihvaćen i biće doniran za lečenje nekadašnjeg reprezentativca koji je teško stradao u automobilskoj nesreći 15. novembra 2007. u blizini nemačkog grada Ahena.

Iako je rezultat svakako bio u drugom planu spomenućemo da je Makedonija pobedila sa 6:3.

Strelci: Bolić u 34, V. Petrović u 56, Milosavljević u 67. iz jedanaesterca za Jagodinu, T. Micevski u 15. iz jedanaesterca i u 79, Radivojević (auto-gol) u 35, V. Micevski u 43, Ćirić u 44, Božinovski u 70. minutu za Makedoniju.

Jagodina: Pribanović, Jović, Vujačić, Mirković, Sretenović, Bolić, Mladenović, Manojlović, Obradović, Kostić, Milosvljević. Igrali su još: N. Kostić, Jevtić, Radivojević, Kaplanović, Marović, Marković, Vlada Petrović, Savić, Mihajlović, Radosavljević, Veroljub Petrović, Stevanović,Milić, Joksić, Jevtić, Terzić.

Makedonija: Miloševski, Popović, Stojkovski, Najdovski, Stankovski, Andrevski, Angelovski, T. Micevski, Božinovski, Georgievski, Ćirić. Igrali su još: V. Micevski, Savov, Čolaković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter