0
Evropske lige

Škotima propao plan

Objavljeno: 15.04.13 u 17:54

harts-hibs

Plan da se reorganizuje takmičenje u škotskim fudbalskim ligama je blokiran posle današnjeg sastanka održanog u Glazgovu.

Naime, plan je bio da se umesto četiri lige, formiraju tri, od čega bi u prve dve bilo po 12, a u trećoj 18 klubova. Na sastanku održanom na Hempden Parku nnašli su se predstavnici 12 klubova Premijer lige, a da bi promena bila usvojena, bilo je neophodno 11 glasova.

Međutim, predstavnik Sent Mirena je glasao protiv, dok je predstavnik Ros Kauntija bio uzdržan. Ostali klubovi bili su nezadovoljni ovim epilogom, pogotovo kada se zna da su klubovi iz nižih liga ranije prihvatili promenu sistema, baš kao i Škotska fudbalska asocijacija.

„Škotskom fudbalu su promene neophodne, a ovakav ishod glasanja nas vodi u neizvesnost i moguće komplikacije. Promene bi klubovima donele napredak na takmičarskom i finansijskom planu, ali sada se čini da od cele priče neće biti ništa“, rekao je prdsednik Premijer lige Škotske, Ralf Toping.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter