0
Evropske lige

Kežman gost Alfa BK Univerziteta

Objavljeno: 10.04.13 u 13:09

IMG_5006

Mateja Kežman gost Alfa BK Univerziteta na Fakultetu menadžmenta u sportu Alfa BK univerziteta održana je tribina na temu „Obrazovanje, sport i duhovnost“ na kojoj je gost bio naš proslavljeni fudbalski reprezentativac Mateja Kežman. Pričajući o svom bogatom iskustvu, Kežman je savetovao buduće menadžere da u poslu predstavljanja sportiste, pre svega pronađu sebe kroz veru, jer jedino to predstavlja put uspeha.

Razgovarajući o temama vezanim za obrazovanje i duhovnost sa aspekta sportiste, nekadašnji prvotimac Partizana, holandskog PSV-a, španskog Atletika, engleskog Čelsija i francuskog PSŽ-a, poručio je studentima Alfa BK univerziteta da je zahvaljujući najpre podršci majke, uspeo da prevaziđe svakodnevna iskušenja koja nosi život fudbalera.

„Nisam se uklapao u sredinu i dešavalo se često da budem usamljen. Ne dešava se uvek da ste prihvaćeni, ali snagom volje i vere u to što radite, na sigurnom ste putu da budete u vrhu“, kaže Kežman.

IMG_4871

Obrazlažući svoju religioznost, srpski internacionalac je kazao da je to krenulo razgovorom sa ocem Gerasimom, što ga je navelo da izmeni dotadašnji način života, koji je, kako tvrdi, vodio u grehu. Kežman je mir nalazio u razgovorima sa svojim duhovnim ocem, tako da je danas jedan od najvećih donatora manastira Đurđevi stupovi.

„Duhovnost je važna za sportistu. Možeš i hiljadu puta da padneš, ali je važno da svaki put ustaneš“, ističe Kežman. Izrazito plodnu fudbalsku karijeru, Mateja je poslednjih godinu dana zamenio menadžerskom, tražeći buduće šampione među mladim talentima. Studente menadžmenta u sportu najviše je interesovalo njegovo iskustvo  u najvećim evropskim klubovima. Iz Holandije je poneo disciplinu i tačnost, dok se u Španiji osećao kao svoj na svome.

Najveći šok  bio je prelazak u londonski Čelsi.

„Sjaj i glamur prestonice Engleske me je porazio, toliko da nisam mogao da poverujem u zahteve koji su mi postavljali. Tu mi je vera mnogo pomogla da ne podlegnem iskušenjima“, navodi on.

„Bez obzira na mogućnosti koje pruža inostrana karijera, tamo negde uvek ste stranac“, kaže Kežman, potvrđujući svoj patriotizam tako što se vratio u Srbiju da pomogne u onome što najbolje zna kao nekadašnji aktivan fudbaler.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter