0
Evropske lige

Remi u rimskom derbiju posle šest godina

Objavljeno: 08.04.13 u 22:40

toti

Rimski derbi je prvi put odigran u ponedeljak, a posle šest godina je završen bez pobednika. Roma i Lacio su odigrali 1:1 u okviru 31. kola Serije A, a Ernanes je bio centralna figura meča, pošto je dao gol, promašio penal i zatim napravio prekršaj posle kog je dosuđen jedanaesterac za vučicu.

Roma je počela meč u sledećem sastavu: Stekelenburg; Torosidis, Markinjos, Kastan, Markinjo; Bredli, De Rosi, Florenci; Pjanić, Lamela, Toti. S druge strane Petković se odlučio za sledećih 11 igrača: Marketi; Biava, Gonzales, Cana, Radu; Ledesma, Kandreva, Onazi, Ernaneš, Lulić; Klose.

Roma je bolje počela susret i imala dva odlična napada i prilike koje su propustili Toti i Lamela, a zatim je Lacio poveo. U 16. minutu spektakularan gol Ernanesa sa preko 20 metara, a sve što je Stekelenburg mogao da učini bilo je da ga ulepša paradom.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih šansi, uglavnom se igralo na sredini, Lacio se dobro zatvorio, a Roma je bila potpuno bezidejna. Ista slika u nastavku, a Lacio je propustio veliku priliku da povede sa 2:0, pošto je u 49. minutu dosuđen penal posle igranja rukom Markinjosa. Ernanes je preuzeo odgovornost i promašio čitav gol. Zašto nije pustio loptu Kloseu? Dugo će se ovo pitati i navijači Lacija…

A u 57. minutu penal sa druge strane, Ernanes je oborio potpuno bespotrebno Pjanića, a sudija Macoleni pokazao na belu tačku. Frančesko Toti ne promašuje iz ovakvih situacija i izjednačuje rezultat na 1:1. Sledi loš period za Lacio i dva žuta kartona za Bjavu u samo šest minuta, pa nebeskoplavi do kraja meča moraju da se snalaze sa desetoricom. Nije se Lacio branio, igrali su otvoreno, pokušavali da dođu opet do vođstva, ali nije išlo. S druge strane, Roma je preko Lamele propustila največu priliku u 81. minutu, kada je Argentinac glavom promašio gol sa manje od metar… Neverovatan promašaj…

Lacio je sada peti sa 51. bodom, dok je Roma ostala na sedmom mestu sa 48 bodova. Oba kluba su veoma daleko od mesta koje vodi u Ligu šampiona, a to im je bio cilj pre početka sezone.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter