0
Evropske lige

Vila grabi ka opstanku, Rosicki opalio iz topa

Objavljeno: 06.04.13 u 17:55

Tomas+Rosicky

Odigrana su još tri meča 32. kola Premijer lige, a posle pobede Sautemptona nad Redingom, trijumfe su upisali i Arsenal i Aston Vila, dok su bodove podelili Norič i Svonsi. Veoma bitne trijumfe upisali su Arsenal, u borbi za mesto u LŠ, kao i Aston Vila, u borbi za opstanak.

Arsenal je uspeo da upiše veoma bitan trijumf na gostovanju protiv Vest Broma od 2:1, ali su imali i mnogo sreće. Poveli su sa 2:0 golovima Tomaša Rosickog, ali je u 71. minutu Mertezaker napravio penal i dobio crveni karton. Morison je smanjio na 2:1, a zatim je VBA imao nekoliko odličnih šansi, ali je mreža Arsenala mirovala do kraja susreta. Arsenal sada ima 56 bodova i trenutno je četvrti, ali Čelsi ima meč manje… Da li će Arsenal i 18-ti put u nizu igrati Ligu šampiona?

Aston Vila je kao gost savladala Stouk sa 3:1. Povela je Vila golom Gabrijela Agbonlahora, a u samom finišu smo videli još tri pogotka. Prvo je Kajtli izjednačio u 80. minutu, ali je Louton vratio Vili prednost, a u 90. minutu je fantastični Kristijan Benteke doneo sva tri boda ekipi Pola Lamberta. Sada se ekipa Tonija Pjulisa nalazi u veoma nezgodnoj situaciji pošto ih je Vila stigla samo na bod, a zona ispadanja im je sve bliža. U ovom momentu Stouk ima 34 boda, a u zoni ispadanja je Vigan, koji ima čak dva meča manje. Biće veoma zanimljiva borba za opstanak kao i prethodne sezone.

Norič i Svonsi su odigrali odličan meč i na kraju podelili bodove. Miču je doveo labudove u vođstvo svojim 17. golom u sezoni, ali su kanarinci uspeli da preokrenu pogotcima Snodgrasa i Tarnera. Ipak, bod Svonsiju donosi Mur u 75. minutu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter