0
Domaći fudbal

Karamele uručile titulu Junajtedu

Objavljeno: 16.03.13 u 15:46

Lion Osman

Everton je došao do četvrte pobede u nizu na svom terenu protiv Mančester Sitija – ovoga puta su slavili sa 2:0 u okviru 30. kola Premijer lige, a građanima nije vredelo ni što su poslednjih pola časa imali i igrača više na terenu. Pobedi Evertona kumovao je i sudija Probert koji nije dosudio čist penal za Siti u 86. minutu…

Gol odluke je pao u 32. minutu kada je spektakularnim udarcem sa više od 20 metara mrežu Harta zatresao Lion Osman udarcem levom nogom. Jako dobra partija karamela, Dejvid Mojes je ponovo nadmudrio Manćinija, a kao što rekosmo na početku Siti je imao igrača više od 61. minuta kada je isključen Stiven Pienar koji je dobio drugi žuti karton posle starta nad Garsijom.

Od tog momenta Siti je preuzeo inicijativu, Muha je u nekoliko navrata bio odličan na golu Evertona, a u 86. minutu je sudija Probert napravio kardinalnu grešku kada je dosudio slobodan udarac posle igranja rukom Felainija, koji je bio više od jednog metra u kaznenom prostoru! Neverovatno loša odluka, a i uprvom poluvremenu je poništio gol Evertona zbog ofsajda koji nije postojao… Jako loše suđenje Lija Proberta, pa će Manćini moći potpuno opravdano da ga zasuje drvljem i kamenjem… U 93. minutu Kliši je izgubio loptu na sredini terena, a Jelavić je postigao pogodak za konačnih 2:0.

Mančester Siti je tako ostao na -12 u odnosu na Junajted, koji pride ima i meč manje Everton je posle ove pobede opet peti sa 48 bodova, a ovo je bio predivan poklon Dejvidu Mojesu za 11. godišnjicu na klupi karamela.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter