0
Fudbal

SP 2022. ipak na zimu?

Objavljeno: 03.03.13 u 10:51

FIFA logo

FIFA je najavila da bi Svetsko prvenstvo 2022. godine u Kataru ipak moglo da bude održano tokom zime.

Svetska „kuća fudbala“ je saopštila da će Medicinska komisija obaviti istraživanja na osnovu kojih bi trebalo da bude jasno u kojoj meri bi ekstremno visoke temperature u letnjim mesecima u Kataru mogle da utiču na zdravlje fudbalera, ali i gledalaca.

Ideju o pomeranju Svetskog prvenstva u neki od zimskih meseci je prva podržala UEFA koja je spremna da promeni kalendar svojih takmičenja. Međutim, pojedine vodeće lige Evrope se protive ovom predlogu jer ne žele da menjaju kalendar nacionalnih takmičenja.

Sa druge strane, organizatori SP 2022. uveravaju da za pomeranjem neće biti potrebe jer će učiniti sve da se utakmice igraju u dobrim uslovima, pa najavljuju da će svi stadioni biti klimatizovani i da će pokušati da naprave veštačke oblake koji bi donekle ublažili temperature koje neretko prelaze i 50 stepeni.

Žerom Valke, generalni sekretar FIFA, rekao je da bi konačna odluka po ovom pitanju trebalo da bude doneta najkasnije 2015. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter