0
Domaći fudbal

Janković: Pobeda za početak

Objavljeno: 26.02.13 u 18:39

jankovic-milijas

Fudbaleri Crvene zvezde prolećni deo šampionata će da otvore utakmicom protiv Javora, koja je na programu u sredu sa početkom od 18.30 časova na našem najvećem stadionu. Utiske uoči nastavka prevenstva okupljenim novinarima na konferenciji za medije izneli su trener Aleksandar Janković i kapiten tima Nenad Milijaš.

„Poznato je kako smo završili prvi deo sezone, pa se ne bih ponavljao oko toga koliko smo nestrpljivi i koliko dugo čekamo prvu utakmicu, naročito zbog toga što je igramo pred našim navijačima. Želim da u prolećni deo uđemo na jedan dobar, pozitivan način, dobrom igrom. Želim da ostavimo dobar utisak, i da počnemo da radimo na ponovnom uspostavljanju poverenja između nas i naše publike. Svesni smo da pre svega moramo mnogo da damo publici da bismo tražili nešto zauzvrat.

Iza nas je dobar pripremni period, tokom kojeg smo odradili sve što je bilo zacrtano, gde je uz taj rad došao i adekvatan rezultat u vidu prijateljskih utakmica i pobeda. Dočekujemo prvenstvo bez ijednog povređenog igrača, sa svim raspoloživim snagama, orni, motivisani i spremni da se borimo ne samo protiv Javora, nego i 14 puta posle toga, sve do kraja sezone. Nemamo prava na obećanja i krupne reči, spremni smo, motivisani, željni da uz poštovanje i respekt prema Javoru pružimo dobru partiju, i pobedom uđemo u sezonu“ – rekao je Janković.

Sa trenerovim mišljenjem složio se i najiskusniji igrač u ekipi Crvene zvezde.

„Kao što je šef rekao, odradili smo jako težak i naporan deo u pripremama, dva puta u Turskoj. Svi igrači su željni utakmica i prvenstva. Prvi susret je kod kuće protiv Javora koji je čvrst tim. Ići ćemo na pobedu i na to da pokažemo šta smo sve to radili na pripremama. Spremni smo i zdravi, što je najvažnije. Poznajemo se mnogo bolje, mnogo smo spremniji nego što smo bili, a prijateljske utakmice su pokazale da možemo i da igramo jako dobro. Dobili smo samopouzdanje koje nam je nedostajalo i nadam se da ćemo to pokazati od prve utakmice.

Što se tiče pojačanja, Petko je igrač koji je još ranije igrao sa mnom, i čini mi se da sada igra i bolje nego ranije. Garido je odigrao par dobrih utakmica na pripremama, njegov problem je jezička barijera i imaće ga u narednom periodu, dok ne nauči neke naše reči. Dauda nije dovoljno spreman i ne bih mnogo o njemu pričao, osim da je veoma dobar momak“ – konstatovao je Milijaš.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter