0
Domaći fudbal

Dauda ima srčane probleme?

Objavljeno: 21.02.13 u 22:32

dauda

Najavljen kao važno pojačanje Abiola Dauda je stigao u redove Crvene zvezde, ali sada postoji ozbiljna mogućnost da on uopšte neće moći da igra, čak iako crveno – beli reše probleme oko licenciranja igrača.

Naime, kako pišu Večernje novosti, na osnovu medicinskih testova obavljenih prošle sedmice i Zavodu za sport u Košutnjaku utvrđeno je da Dauda ima ozbiljne probleme sa srčanim mišićem i da postoji velika mogućnost da ne dobije dozvolu da igra.

Konzilijum na čelu s prof. dr Miljkom Ristićem, članom Zvezdinog Upravog odbora, a inače direktorom Kliničkog centra Srbije i uglednim kardiohirurgom, otkrila je da Dauda ima zdravstvene probleme zbog kojih će morati ponovo da bude pregledan.

Isti konzilijum je zatražio i mišljenje od prof. dr Bojana Biočine, načelnika klinike za kardijalnu hirurgiju KBC Zagreb, koji se složio sa procenom kolega.

“Na osnovu dokumentacije za fudbalera Abiolu Daudu i uvida u istu, obaveštavamo vas da pomenuti igrač ne bi mogao da dobije dozvolu da nastupa u zvaničnim fudbalskim takmičenjima, a koja se odnosi na zdravstvenu sposobnost igrača. Potrebna su dopunska ispitivanja koja podrazumevaju ponovni ultrazvučni pregled srca, test opterećenja i koronarografiju. Ovi pregledi mogu se izvršiti 21. februara 2013. u KC Srbije u Beogradu. Nakon ovih pregleda igrač će dobiti potvrdu o zdravstvenom stanju i mišljenje o njegovoj daljoj sportskoj aktivnosti”, navodi se u izveštaju koji su pored Ristića i Biočine potpisali i prof. dr Arsen Ristić (kardiolog) i dr Mladen Kočica (kardiohirurg).

Međutim, crveno-beli su tek stigli iz Antalije pa se dodatni pregledi očekuju tokom sutrašnjeg dana, posle čega će biti utvrđeno da li Dauda može nesmetano da nastavi bavljenje fudbalom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter