in ,

Dauda ima srčane probleme?

dauda

Najavljen kao važno pojačanje Abiola Dauda je stigao u redove Crvene zvezde, ali sada postoji ozbiljna mogućnost da on uopšte neće moći da igra, čak iako crveno – beli reše probleme oko licenciranja igrača.

Naime, kako pišu Večernje novosti, na osnovu medicinskih testova obavljenih prošle sedmice i Zavodu za sport u Košutnjaku utvrđeno je da Dauda ima ozbiljne probleme sa srčanim mišićem i da postoji velika mogućnost da ne dobije dozvolu da igra.

Konzilijum na čelu s prof. dr Miljkom Ristićem, članom Zvezdinog Upravog odbora, a inače direktorom Kliničkog centra Srbije i uglednim kardiohirurgom, otkrila je da Dauda ima zdravstvene probleme zbog kojih će morati ponovo da bude pregledan.

Isti konzilijum je zatražio i mišljenje od prof. dr Bojana Biočine, načelnika klinike za kardijalnu hirurgiju KBC Zagreb, koji se složio sa procenom kolega.

“Na osnovu dokumentacije za fudbalera Abiolu Daudu i uvida u istu, obaveštavamo vas da pomenuti igrač ne bi mogao da dobije dozvolu da nastupa u zvaničnim fudbalskim takmičenjima, a koja se odnosi na zdravstvenu sposobnost igrača. Potrebna su dopunska ispitivanja koja podrazumevaju ponovni ultrazvučni pregled srca, test opterećenja i koronarografiju. Ovi pregledi mogu se izvršiti 21. februara 2013. u KC Srbije u Beogradu. Nakon ovih pregleda igrač će dobiti potvrdu o zdravstvenom stanju i mišljenje o njegovoj daljoj sportskoj aktivnosti”, navodi se u izveštaju koji su pored Ristića i Biočine potpisali i prof. dr Arsen Ristić (kardiolog) i dr Mladen Kočica (kardiohirurg).

Međutim, crveno-beli su tek stigli iz Antalije pa se dodatni pregledi očekuju tokom sutrašnjeg dana, posle čega će biti utvrđeno da li Dauda može nesmetano da nastavi bavljenje fudbalom.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Bez Runija na policajce

PAO slavio u Kaunasu