0
Domaći fudbal

Juriš na šestu poziciju

Objavljeno: 20.02.13 u 13:26

Osmajic

Dok se većina superligaških ekipa za novu sezonu spremala u Antaliji, ekspedicija Hajduka iz Kule je bila u Hrvatskoj. Tačnije u Umagu.

Vreme ih nije baš najbolje poslužilo, ali predsednik kluba Zoran Osmajić ističe da je zadovoljan kako je ekipa radila.

Šta više, smatra da Kuljani ovog proleća imaju snage da zauzmu šestu poziciju na tabeli Jelen Supelrige.

„Pripreme u Umagu su protekle u najboljem redu. Najbitnije je da nismo imali ozbiljnije povređenih igrača, s obzirom na ne baš idealne vremenske uslove, koji su nas dočekali. Sve ostalo, od terena do hotelske usluge, bilo je na najvišem nivou baš kao i prošle godine.

Stvorena je dobra atmosfera i odlični odnosi u ekipi. Moram priznati da smo pobedama privukli pažnju brojnih menadžera iz Italije, tako da ako nastavimo započeto u prvenstvu, treba očekivati da se mnogi naši igrači na leto okušaju u jačim ligama.

Zabeležili smo više nezasluženih poraza u prvom delu prvenstva i zauzeli položaj na tabeli koji nikako ne odgovara renomeu kluba koji je pune dve decenije član naše elite. Stariji igrači donose sigurnost, a mlađi polet i uz kadar koji smo zadržali od jesenas, činimo ozbiljnu ekipu.

Sve troškove priprema i zimskog prelaznog roka ukalkulisali smo još letos. Tako da će Hajduk i dalje biti finansijski stabilan prvoligaš.

Zacrtali smo šesto mesto kao cilj. Iskreno, s obzirom na igrački i stručni kadar, sve ispod desetog mesta biće veliki neuspeh. Hajduk ima sve predispozicije da bude istinski hit proleća!

Ove zime smo dobili još dva reprezentativca mlađih selekcija Srbije – Grozdića i Perića, a očekujem da njihovim stopama krenu Varga, M. Veselinović, Jevtović, Lalić, Mirosavljev, Latinović.

Veći deo našeg igračkog kadra poslednjih godina iznikao je iz omladinske škole, što je retkost u Srbiji i činjenica za ponos. Pojačaćemo stručni kadar u radu sa mlađim kategorijama i obezbediti bolje uslove, naš dugoročni plan je da Hajdukova omladinska škola bude rasadnik talenata i primer drugima.

Posebno bih istakao rad direktora omladinske škole i naše legende Milana Sredanovića, kao i njegovih najbližih saradnika koji su najzaslužniji za proizvodnju ovolikog broja kvalitetnih igrača“, rekao je Osmajić za klupski sajt.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter