Nikola_Djurdjic

Đurđić će svoje napadačke sposobnosti konačno imati prilike do pokaže i među “orlovima” pošto ga je selektor Siniša Mihajlović uvrstio u tim koji će se 6. februara u Nikoziji suprotstaviti reprezentaciji Kipra.

“Nadam se da mogu da budem od koristi kako klubu, tako i reprezentaciji. Iskreno, poslednjih godinu i po dana sam u dobroj formi, redovno dajem golove, imam dosta samopouzdanja i zbog toga sam sada tu, gde sam oduvek želeo da budem”, rekao je Đurđić za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije.


Ubojiti centarfor krivi sreću za nešto lošije rezultate reprezentacije Srbije u prethodnom periodu.

“Objektivno gledajući sreća baš nije bila na našoj strani. Posebno u utakmici protiv Belgije. To je detalj koji treba da se promeni i u trenutku sve može da se okrene. U fudbalu kad ti se otvori put, ako dođu golovi kao u utakmici protiv Čilea, lako može da se dogodi da napad bude najjači deo tima. Najvažnije je da svi napadači koji konkurišu za dres reprezentacije igraju dobro i postižu golove u klubovima. Kad u takvoj formi i sa samopouzdanjem dođu na meč reprezentacije, sve je drugačije”, smatra 26-godišnji napadač.

O nastavku kvalifikacija i utakmici protiv selekcije Hrvatske u Zagrebu, Đurđić je rekao:

“Jako bitna utakmica za nas iz mnogo razloga. Pre svega zbog tri boda koja su u igri, ali i zbog rivaliteta sa Hrvatskom. Bez sumnje jedan od najvažnijih mečeva u bližoj istoriji srpskog fudbala. Verujem da izazov u Zagrebu može da bude prekretnica i da ćemo baš na tom mestu situaciju u grupi okrenuti u našu korist.”