0
Evropske lige

Mrđa strelac, Sion u četvrtfinalu

Objavljeno: 03.02.13 u 18:56

mrdja

Fudbaleri Siona plasirali su se u četvrtfinale švajcarskog Kupa pošto su u osmini finala savladali Kriens sa 4:0.

 U meču koji je zapravo bio zakazan za 9. decembar prošle godine, a pomeren je zbog zaleđenog terena Kriensa, Sion je tokom čitavog meča bio bolji rival. Blistao je dvostruki strelac Laferti koji je golovima u 25. i 37. minutu odlučio pobednika, dok je treći gol postigao Nđeng u 83. minutu.

Srpski internacionalac Dragan Mrđa, koji se dugo oporavljao od teške povrede, u igru je ušao u 75. minutu, ali mu je i 15 minuta na terenu bilo dovoljno da pokaže da se vraća na velika vrata. Bio je izuzetno agilan, odigrao je sjajno na blatnjavom i teškom terenu, a u sudijskoj nadoknadi, posle „slaloma“ kada je prošao celu odbranu domaćina, bio je oboren u kaznenom prostoru. Srbin je golom iz jedanaesterca stavio je tačku na sjajnu fudbalsku predstavu pred nekoliko hiljada gledalaca, a imao je i dodatni razlog za zadovoljstvo budući da mu je ovo bio jubilarni petnaesti gol u dresu Siona.

U četvrtfinale Kupa, pre Siona su se plasirali Bazel, Cirih, Tun, Vil, Arau, Lozana i Grashopers.

 Mrđu, Đenara Gatuza i ostale igrače Siona čeka prolećni deo sezone i prvi meč 10. februara na „Sent Jakobu“ u Bazelu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter