0
Fudbal

Petković: „Voleo bih da budem selektor Srbije“

Objavljeno: 22.12.12 u 20:39

Rambo Petković

Petković je tokom igračke karijere odigrao sedam utakmica za reprezentaciju tadašnje Jugoslavije.

„Trenutno se ne bavim trenerskim poslom, ali ako jednog dana krenem tim putem, naravno da bi mi to značilo, najviše zbog mog osećaja patriotizma. To bi bilo ispunjenje nekog sna“, rekao je Petković Tanjugu.

On je danas u beogradskom Delta sitiju delio autograme i potpisivao diskove sa filmom „O Gringo“, režisera Darka Bajića.

Govoreći o predstojećem Svetskom prvenstvu u Brazilu 2014. godine, Petković je kazao da bi voleo da trijumfuju „karioke“.

„Španija je jedina reprezentacija koja je osvojila dva velika takmičenja zaredom, evropsko i svetsko prvenstvo. Naravno da su im apetiti mnogo porasli i da žele još jednom da budu svetski šampioni. Od Brazila svi očekujemo da konačno osvoji titulu kod kuće. To im nije pošlo za rukom 1950. godine kada su izgubili u finalu“, naveo je on.

Petković, bivši igrač nekoliko brazilskih klubova, istakao je i da veoma ceni kvalitete trenutno najboljeg fudbalera sveta Lionela Mesija.

„Mali Argentinac je fenomenalan, ima šanse da bude jedan od najboljih igrača svih vremena, čak i da obori Maradonin rekord. Za to mu je potrebno da osvoji Svetsko prvenstvo, što se, nadam, neće desiti za dve godine na SP u Brazilu“, rekao je on.

Najveći trag u Brazilu, srpski fudbaler ostavio je u dresu Flamenga.

„Pričalo se ovih dana dosta o tome da ću postati sportski direktor Flamenga, pogotovo kada je nova uprava došla na čelo kluba. Primopredaja predsedničke fotelje je 1. januara, međutim, u vestima se pojavilo ime drugog čoveka, Brazilca, tako da će njega angažovati za sportskog direktora“, zaključio je Petković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter