0
Fudbal

Korintijans prvak sveta!

Objavljeno: 16.12.12 u 13:27

korintijans-celsi

Novi Svetski klupski prvak je ekipa Korintijansa koja je u finalu u Tokiju savladala Čelsi sa 1:0 golom Paula Gerera u 69. minutu meča! Čelsi nije uspeo da objedini titule u Ligi šampiona i Svetskom klupskom prvenstvu, a Rafa Benitez je drugi put izgubio finale (osvojio sa Interom, izgubio sa Liverpulom).

Odličan meč je viđen u Tokiju, oba tima su igrala otvoreno, uspevali su da stvaraju prilike, a najbolje za Čelsi je propustio Viktor Mozes. Prvi put je sjajno šutrao sa ivice kaznenog prostora, ali je njegov udarac zaustavio čudesnom intervencijom Kasio. Imao je još jednu šansu Mozes, ali se nije dobro snašao. S druge strane je najopasniji bio Gerero, prvi put je promašio u prvom poluvremenu, ali se zato u 69. najbolje snašao posle akcije Paulinja i šuta Danila lopta se odbila, a on je bio najprisebniji i glavom smestio loptu u mrežu – nekoliko igrača Čelsija nije uspelo da interveniše na gol liniji. I pre toga je Korintijans mogao do vođstva, Paulinjo je odlično šutirao četiri minuta ranije.

Čelsi je najbolju priliku da izjednači imao u 86. minutu kada je Tores iz odlične pozicije nakon odbijene lopte šutirao pravo u Kasija. U 90. minutu kejhil dobija direktan crveni karton nakon starta nad Emersonom, a u 92. minutu opravdano je poništen gol Toresa zbog ofsajda.

Korintijans je novi vladar svetskog fudbala, a Čelsi je doživeo još jedan šok posle eliminacije iz Lige šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter