1
Domaći fudbal

Zaključak glasi, neuspeh

Objavljeno: 13.11.12 u 12:17

Jedna velika drama je okončana, nova drama verovatno tek sledi. Vladan Lukić više nije predsednik Zvezde što smo saznali iz njegovog poslednjeg od mnogobrojnih saopštenja preko kojih je komunicirao sa medijima.

Šta je zapravo Lukić nama rekao u poslednjem saopštenju? Pored očiglednog apostrofiranja da se umorio i da nema više energije, Lukić je i naveo koji su njegovi neuspesi odnosno uspesi na funkciji koju je do danas obavljao.

Tako je Lukić sasvim iskreno priznao da je neuspeh što nije uzeo titulu, zatim što ekipa nije uspela da igra u grupnoj fazi jednog od dva evropska takmičenja, pa je neuspeh to što nije finansijski uspeo da stabilizuje klub i to što se legende kluba nisu vratile da pomognu Zvezdi.

U uspehe Lukić navodi pronalaženje generalnog sponzora, grmljavu na Marakani od brojnosti najvijača, zatim činjenicu da je Zvezda marketinški lider u regionu po pitanju sporta, pa je uspeh to što je tim sastavljen od mladih igrača i na kraju je uspeh i to što se Zvezda te 2009. kada je došao na funkciju nije u potpunosti ugasila.

Sasvim je tačno Lukić naveo svoje neuspehe, ali kada su u pitanju legende kluba ipak nije rekao da su za vreme njegovog mandata mnogi otišli iz kluba, a neki i na vrlo ružan način, kao na primer Pižon, Dujković ili Robi…

Njegovi uspesi, kako ih Lukić naziva, krajnje su diskutabilni, ne zato što se nisu dogodili jer jesu, već zbog toga što suštinski ne znače ništa.

Poo prirodi stvari uz titule, uz igranje u Evropi (LŠ ili LE) dolazi do već odziva publike, sponzori, pa i onaj generalni, se lakše pronalaze, a marketing u takvim okolnostima najbolje funkcioniše. Drugim rečima uzročno – posledična veza, pa je tako on zapravo uspeo tamo gde je to najmanje bitno.

O finansijskoj stabilizaciji kluba nema potrebe previše govoriti jer je zaduženost Zvezde veća nego što je bila te 2009. godine, pa samim tim to što klub tada nije ugašen ne znači da se to u budućnosti neće dogoditi.

Vlada Lukić doživeo je poptuni neuspeh, a takođe sa njim i Crvena zvezda.

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Zaključak glasi, neuspeh | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Hello there! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be okay. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new posts.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter