0
Evropske lige

Klatenburg vređao Matu i Mikela

Objavljeno: 29.10.12 u 17:41

Fudbalska asocijacija Engleske pokrenula je istragu protiv sudije Marka Klatenburga, ali ne zbog spornih situacija iz meča Čelsi – Mančester Junajted, već zbog vređanja Huana Mate i Džona Obi Mikela.

Junajted je pobedio na tom meču rezultatom 2:3, a domaći tim je uložio žalbu na suđenje. On smatraju da su oštećeni kada je Klatenburg pokazao drugi žuti, odnosno crveni karton Fernandu Toresu zbog simuliranja i priznatog pogotka Ćićarita Ernandeza iz očiglednog ofsajda.

 
U zaštitu Klatenburga stale su njegove kolege iz Udruženja engleskih fudbalskih sudija koji su izdali saopštenje u kome se između ostalog kaže:

 
„Naše udruženje se uključilo u akciju iskorenjivanja rasizma iz fudbala i društva. Klatenburg ima našu punu podršku. Važno je da se optužbe što pre istraže“.

 
Mark Klatenbrug bi zbog sudijskih grešaka mogao da pauzira između četiri i osam utakmica, a ukoliko se dokaže da je vređao fudbalere Čelsija na rasnoj osnovi, onda mu sledi doživotna suspenzija i izbacivanje iz fudbala.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter