0
Domaći fudbal

Izbacite Zvezdu iz lige

Objavljeno: 19.10.12 u 09:21

Fudbal nam je nisko to valjda svi znamo, pa nam se čini kako ništa ne može da nas iznenadi. Pljuvačine, neregularnosti, žalbe, molbe, ovo-ono… Sve što u normalnim fudbalskim zemljama ne postoji, kod nas postoji.

Najnovija je situacija vezna za ženski fudbal i ona glasi da Uprava ŽFK Spartak zahteva od Izvršnog odbora FS Srbije da diskvalifikuje LASK Crvenu zvezdu iz daljeg takmičenja.

Iz tog razloga klub iz Subotice je izdao saopštenje koje prenosimo u celosti.

Spartak bezuslovno zahteva da IO FSS donese jedino ispravno rešenje, na temelju nepoštovanja odredbe člana 27. Statuta FSS od strane bivšeg LASK iz Lazarevca, a danas LASK Crvena zvezda iz Beograda i njenog zakonitog zastupnika, Darka Stojanovića, i diskvalifikuje LASK Crvenu zvezdu iz daljeg takmičenja.

Spartak više meseci ukazuje i piše FSS o nezakonitim radnjama pojedinca, Darka Stojanovića, koji na najgrublji način obesmišljava svaki dalji rad u fudbalu. Ogorčeni smo činjenicom da nema sankcija za postupke kojim je, raznim manipulacijama i protivpravnim radnjama, doveo u zabludu mnoge sportske radnike i registracione saveze, a u vezi s objavom promene imena kluba i bitnim povredama propisa omogućio nemoguću registraciju igračica u fudbalskom savezu, pritom LASK Crvena zvezda još pravno nije postao član saveza koji ga servisira.

Neverovatno je kako su, bez ijedne odluke Komisije za verifikaciju i registraciju klubova i igrača FSS, LASK Crvena zvezda i njegove (u službenom glasniku „Fudbal“) neregistrovane i neobjavljene igračice igrale u Prvoj ligi Srbije u sezoni 2012/13. godini.

Presedan je kako su i u kom postupku klub i igračice prešli iz jednog registracionog saveza na teritoriju drugog, bez procedure, postupka i odluka registracionih saveza Lazarevca o brisanju kluba i igračica iz svog članstva i Beograda o prijemu u svoje članstvo.

Očekujemo da IO FSS stane na put svim radnjama suprotnim propisima, koje su prouzrokovale brojne štetne posledice, da se opasne i štetne manipulacije pojedinaca strogo sankcionišu.

IO FS Srbije ima lak zadatak: da usvoji zahtev Spartaka i napravi otklon od nezakonitih radnji pojedinaca i diskvalifikuje iz takmičenja LASK Crvenu zvezdu ili da kazni Spartak što insistira na doslednoj primeni propisa.

Kao potporu FSS da napravi red, pravovremeno najavljujemo da se meč 11. kola Prve lige Srbije, 17. novembra, Spartak – LASK Crvena zvezda, neće odigrati u Subotici, do donošenja konačne odluke FSS“, stoji u saopštenju Spartaka iz Subotice.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter