1
Fudbal

Šahtjor osvojio bod u Torinu protiv Juventusa, Čelsi pokerom do pobede u Danskoj

Rudari odoleli dami, Čelsi lako

Objavljeno: 02.10.12 u 22:38

Odigrani su mečevi 2. kola u grupi E, a Čelsi je lagano došao do pobede protiv Nordsjaelanda, dok su bodove podelili Juve i Šahtjor.

Šahtjor je stigao u Torino na noge Juventusu sa željom da osvoji makar bod. Nije došla ekipa iz Donjecka da se brani, to je pokazao Lučesku na početku kada su saopšteni sastavi timovi – Tešeira, Vilijan, Mikitrijan i Luiz Adrijano su započeli meč! Odlično je šampion Ukrajine počeo susret, stvorio nekoliko dobrih prilika, a do vođstva su stigli u 23. minutu golom Aleksa Tešeire posle dodavanja Vilijana. Ali samo je tri minutaq trajala radost gostiju, jer je izjednačio Bonući. Pirlo je izveo korner po zemlji, Bonući sam sa 14 metara zakucao loptu pod prečku za 1:1. Imao je Juve priliku i da preokrene rezultat u prvom poluvremenu, ali nisu uspeli pošto je opet probao Bonući, ali je Pjatov bio odličan.

Na startu drugog poluvremena po jedna dobra prilika na obe strane, prvi Vilijan ima šansu za Šahtjor, ali njegov udarac odlazi pored leve stative. A zatim Matri proušta priliku da staru damu dovede u vođstvo. Srna umalo u 74. minutu donosi novu prednost Šahtjoru, šutirao je iz slobodnog udarca, lopta je zakačila nekoga u živom zidu, ali ne da se Điđi Bufon.

U drugom meču Čelsi je očekivano savladao Nordsjaeland sa 4:0. Plavci su počeli ofanzivno, ali nisu uspevali da savladaju Hansena. Stvarali su šanse, ali su tek u 33. minutu došli do gola. Pogrešio je Mtiliga i izgubio loptu na 25 metara od gola, Tores mu je oduzeo, krenuo napred i uposlio Lamparda koji je prosleđuje na levu stranu gde je Huan Mata koji postiže pogodak. Tores je imao još jednu sjajnu priliku u prvom poluvremenu, ali je bukvalno pogodio Hansena u situaciji jedan na jedan.

A u drugom poluvrmenu Norsjaeland igra fantastično. Stvorili su tri, četiri sjajne šanse, a Čelsi je imao više sreće nego pameti. Pogodio je šampion Danske i stativu, Čeh je branio jako dobro, a realno gledajući, Nordsjaeland nije imao ni sreće. A kada sve to neko promaši protiv Čelsija sledi kazna. David Luiz  je pokazao da svi Brazilci znaju da daju gol, iz slobodnjaka je  u 79. minutu savladao Hansena koji se nije pomerio. Tri minuta kasnije Mata postiže svoj drugi gol, a konačnih 4:0 postavlja Ramirez posle asistencije Oskara.

TABELA: Čelsi 4, Šahtjor 4, Juventus 2, Nordsjaeland 0.

 

0
0

1 Komentara

  1. When I first saw this title Rudari odoleli dami, ÄŒelsi lako | HotSport – Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme on google I just whent and bookmark it. Outstanding post, I believe people should learn a lot from this web blog its really user pleasant. So much great info on here .

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter