0
Fudbal

Beloruski šampion savladao minhenski Bajern i ima šest bodova iz dva meča! Valensija bez muka protiv Lila

BATE, svaka ti čast!

Objavljeno: 02.10.12 u 22:40

BATE Borisov je lider u grupi F posle dva kola sa dva trijumfa! Najveća pobeda u istoriji beloruskog fudbala, BATE je sa 3:1 savladao ekipu Bajerna! Šokirali su opet ceo svet, šest golova je ekipa iz Belorusije dala u dva meča Lige šampiona, a čekali su toliko dugo na trijumf u Ligi šampiona pre ovoga, 12 mečeva! Svaka čast majstori!

BATE Borisov je primenio istu taktiku protiv Bajerna kao i protiv Lila, a Bavarci nikako nisu uspevali da probiju bunker beloruske ekipe. A BATE je čekao svoju šansu, pokušavao nekako da dođe do gola i uspeo da povede u prvom poluvremenu. Napad po desnoj strani, Volodko je želeo da šutira, ali je samo zakačio loptu i igrom slučaja uposlio Pavlova koji šalje loptu u mrežu. Bajern je nastavio sa inicijativom, ali je Gorbunov sjajno branio i istrčavao na centaršuteve, dok je odbrana domaćeg tima (dakle, cela ekipa) odlično funkcionisala. Pomalo neočekivano je Hejnkes ovaj meč počeo sa Gustavom i Martinezom kao centralnim veznim igračima, a to je dosta usporilo igru Bavaraca.

U drugom poluvremenu, u prvih 15 minuta Bajern i dalje nemoćan, a BATE propušta dve dobre prilike da postigne drugi gol. Jednom su bili neprecizni, a šut Olehnoviča odbranio je Nojer. A u 65. minutu još veća prilika za beloruski tim, Hleb je dodao Pavlovu koji je mogao da postane heroj ali je šutirao visoko preko gola. Bajern je bio potpuno u autu, u kontraritmu, a to je iskoristio BATE i golom Rodionova došao do neverovatnih 2:0! Svaka čast ekipi iz Belorusije, koja je iznenadila ceo svet novom pobedom. Tek posle drugog primljenog gola se Bajern probudio, ali džaba. Gorbunov je sve branio, dva puta udarce Riberija, jednom je i prečka spasila BATE, ali su Belorusi na kraju uzeli tri boda! Riberi je uspeo u prvom minutu nadoknade vremena smanji na 2:1, ali je to bilo sve što su gosti uradili. Bajern je krenuo napred da dođe do remija, a onda kontra iiiii 3:1!!!! Totalno ludilo u Minsku, gol Bresana za potvrdu trijumfa!

Valensija je očekivano savladala Lil (2:0), ali nisu slepi miševi lako došli do pobede. Prvo poluvreme je bilo prilično sporo, bez previše ritma, a Lil se tu dobro snašao i iz par kontri umalo nije poveo. Međutim, Valensija u 38. minutu dolazi do vođstva – Soldado je sjajno proigrao Žonasa koji rutiski šalje loptu u mrežu. Lil je imao veliku priliku da izjednači, ali je Paje promašio zicer. Žonas rešava ovaj meč, izgubili su igrači Lila loptu na sredini terena, Feguli dodao na stranu za Žonasa koji slučajno postiže gol pošto mu je lopta prešla preko noge i završila u mreži. Lil je do kraja meča ostao i sa igračem manje na terenu pošto je Debuši dobio crveni karton.

TABELA: BATE Borisov 6, Valensija 3, Bajern 3, Lil 0.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter