Zamislite da se na utakmici Lige šampiona na Marakani kada igra Zvezda pojavi 10.000 gledalaca ili u Humskoj na utakmici Partizana 5.000? Zvuči neverovatno. E tako nešto se desilo Dinamu u Zagrebu na meču sa Portom, kada je premijernu utakmicu u Ligi šampiona gledalo svega 4.683 posetilaca!?

Zagrepčani su verovatno oborili rekord Lige šampiona po najmanjem broju gledalaca na jednom meču. Ni u Dinamu ne umeju da objasne zašto nije bilo više navijača. Možda su cene ulaznica koje se prodaju u paketu bile previsoke ili je reč o bojkotu, a možda Zagrepčani više nisu zainteresovani za fudbal i za Dinamo.


Dinamo je doživeo poraz od Porta 0:2 u prvoj utakmici A grupe Lige šampiona, ali će ih verovatno više boleti podatak o poseti.

Zdravko Mamić se ne obazire na slabu posećenost i u svom fazonu kaže:
“Ponosan sam na trenera Antu Čačića koji je izvrsno postavio igru, a ponosan sam i na sve naše igrače. Ova utakmica učvrstila me je u uverenju da gradimo jednu od najvećih Dinamovih generacija u istoriji. Ostaje žal zbog zbog rezultata, ali svejedno ovo što smo videli ispunjava me velikim optimizmom. Čestitke i publici koja je perfektna”, izjavio je Mamić.