Posle pobede Srbije nad Velsom od 6:1 svi su zadovoljni. I publika, i mediji, i igrači, i selektor… Sasvim logično, susret je dobijen ubedljivo, a prikazana igra je bila odlična.

 

“Znali smo da će biti teško dok ne damo prvi gol, posle je sve bilo lakše. U današnjem fudbalu je mnogo teško dati šest golova bilo kome i bolje da smo dobili šest utakmica sa 1:0, nego jedno sa šest golova. Plašim se da se nismo istrošili, ali ima dosta vremena do oktobra i duela sa Belgijom i Makedonijom. Srećan sam i zadovoljan zbog momaka, zaslužili ovo i pokazali smo da smo na pravom. Da smo imali malo više drskosti i hrabrosti protiv Škota, bio bi drugi rezultat. Lično sam očekivao šest bodova, ali i sa četiri smo ispunili cilj i sada ćemo malo da uživamo u pobedi”, rekao je Miha i nastavio:


 

“Celu nedelju sam potencirao da ne mora da se pobedi, da ih rasteretim da uđu i igraju kako znaju i oni su to pokazali. Zasluge idu na njihovu adresu. Svaka čast novosadskoj publici i mnogo mi je drago kada sam video da su svi pevali himnu na tribinama, što pokazje da menjamo mišljenje o nama u svetu, što je bio jedan od mojih ciljeva kada sam dolazio na mesto selektora i ovo je najbolja razglednica, kako ponašanje navijača, tako i mi na terenu.”

 

Sledeći mečevi su na programu u oktobru kada dolazi Belgija, a putuje se posle toga u Makedoniju.