0
Domaći fudbal

TEDIĆ: Dok je ovakve atmosfere i jedinstva Čukarički će igrati dobro

Objavljeno: 02.11.19 u 21:10

Posle pobede nad Partizanom u derbiju 14. kola Super lige Srbije trener Čukaričkog Aleksandar Veselinović je istakao da će naredni meč protiv Mačve biti još teži za njegovu ekipu.

Šapčani jesu poslednji na tabeli, bez pobede u dosadašnjem toku šampionata, ali na Banovom brdu na narednog rivala gledaju sa uvažavanjem.

– Slažem se sa onim što je šef rekao, zaista će nam biti teško protiv Mačve. Dovoljno je samo da se setimo prošle sezone, kad smo imali sijaset prilika u duelu u Šapcu, nismo ih na vreme iskoristili i posle smo kažnjeni. Imamo veliku dozu samopouzdanja, posebno posle pobede u prošlom kolu, ali tri boda protiv Partizana treba potvrditi u narednom meču. Imali smo samo tri dana, treba da se „stegnemo“, da uradimo sve što šef kaže i tada će naše šanse za pobedu biti znatno veće – kazao je Slobodan Tedić.

Duel protiv Partizana je na Banovom brdu već arhiviran. Centarfor Brđana je istakao da je njegov tim odigrao najbolji meč u dosadašnjem toku šampionata.

– Partizan igra otvoreno, a mi volimo takav fudbal, napadački. Atmosfera u timu je sjajna, ne samo zbog ostvarenih rezultata. Svesni smo da još ništa nismo učinili i da moramo ovako da nastavimo. Uvek je protiv Partizana ogroman motiv, velika želja da se trijumfuje. To je specifična utakmica, zaista nije bilo lako. Lično, gledao sam da ne komplikujem previše u igri, nisam „ulazio u rvanje“, ipak su njihovi odbrambeni igrači jaki i iskusni.

Opisao je Tedić i situaciju kod pobedničkog gola Luke Stojanovića u 90. minutu meča na Banovom brdu.

Partizan je išao na drugi gol posle izjednačenja, a mi smo čekali šansu za kontru. U šprintu sam poslao pas ka Ćirkoviću, iskreno nisam na drugoj strani ni video nekog od naših igrača, mislio sam da će on završavati tu situaciju „jedan na jedan“ sa Stojkovićem. Tek posle sam video da mu se otvorio Stojanović, tada smo svi znali da će postići gol. Tedić je krajem avgusta potpisao ugovor sa Mančester sitijem, a u Čukaričkom je ostao kao pozajmljeni igrač.

Činjenica da je potpisao za engleskog velikana ne sprečava ga da igra još bolje za klub koji ga je lansirao u orbitu.

– Ne želim da se opustim ni jednog trenutka, bitno mi je da igram dobro u kontinuitetu. Da li su posle trijumfa protiv Partizana dodatno porasle ambicije Čukaričkog u ovoj sezoni? – Igramo baš dobro, to je činjenica. Dok budemo imali ovakvu atmosferu i dok bude ovakvo jedinstvo u ekipi, biće i rezultati dobri. Ipak, mlada smo ekipa i nikog ne smemo da potcenimo – naglasio je Tedić.

FOTO: FK Čukarički 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter