11
Domaći fudbal

FOTO: Crvena zvezda/Nikola Mitić

LŠ: Zvezda dobila ‘petardu’ u Londonu, Totenhemu ubrizgala injekciju života (FOTO+VIDEO)

Objavljeno: 22.10.19 u 22:51

U 3. kolu ‘B’ grupe Lige šampiona Totenhem je razbio Crvenu zvezdu 5:0 (3:0) i pretekao crveno-bele na tabeli.

Nije mogao prethodnih nedelja Totenhem da se poveže, a onda je crnu seriju prekinuo ‘petardom’ protiv Crvene zvezde – 5:0. Nije ovo bila očajna partija čete Vladana Milojevića, imala je Zvezda svoje šanse, ali je primala golove posle dečijih bolesti. Prva dva gola posle neopreznosti defanzivaca, a preostala tri iz školskih kontranapada iz najboljih fudbalskih almanaha.

Krenuo je Totenhem silovito i u prvih pet minuta zapretio, najopasniji je bio šut Sona, ali pravo u Borjana. Totenhem je poveo u 9. minutu kada je korner sa leve strane izveo Lamela, Kejn pobegao Degeneku i Borjan je bio nemoćan – 1:0.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Sledeća ozbiljnija šansa bila je novi gol za ‘pevce’. Dobar napad po desnom boku, Rodić je lako ispao, Goblejić nije zatvorio levi bok napada Engleza, a Sonu nije bilo teško da pogodi – 2:0.

Crvena zvezda se tada osmelila i krenula napred. U 20. minutu Marin je dobro centrirao, ali je Milunović tukao glavom pored gola. Totenhem je uzvratio pet minuta kasnije kada je Lamela šutirao, a Borjan bio na mestu. U 26. minutu nova šansa za Zvezdu, šutirao je Van La Para glavom, ali ne preteško za Gazanigu. Samo minut kasnije Garsija je loptu poslao preko gola.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Totenhem je overio pobedu u 44. minutu i najavio raspad sistema Zvezde. Marin je pogrešio, Ndombele je povukao kontru, uposlio Sona, a ovaj u situaciji jedan na jedan prevario Borjana – 3:0.

‘Pevci’ su prvi zapretili i u drugom poluvremenu, Kejn je ubacio sa boka, ali je Lamela bio neprecizan. U 55. minutu Rodić je ponovo ispao, a Lamela iz dobre situacije šutirao pored gola. U 57. minutu spasa nije bilo, Orije je izbacio driglingom iz igre Rodića, ubacio nadomak ‘petarca’, a Lamela zakucao loptu u mrežu – 4:0.

FOTO: FK Crvena zvezda/Nikola Mitić

Crvena zvezda je najbliža golu Totenhema bila u 70. minutu kada je Marin kao protiv Bajerna gađao, ali zamalo bio neprecizan. Kazna je usledila dva minuta kasnije, Kejn je izbegao ofsajd zamku, po boku ušao u kazneni, tukao kroz noge Gobeljuća i pogodio malu mrežu – 5:0.

Totenhem je mogao i do šestog gola, ali je Borjan uspeo da spreči het-trik Kejna. Na kraju 5:0, ali Zvezda još nije izgubila sve šanse za proleće u Evropi.

Crvena zvezda će 6. novembra dočetaki Totenhem na svom stadionu i verujemo u mnogo bolji i povoljniji rezultat.

TOTENHEM – CRVENA ZVEZDA 5:0 (STATISTIKA MEČA)
/Kejn 9, 72, Son 16, 44, Lamela 57/

London.
Stadion Totenhema.
Sudija: Marko Gvida (Italija)

Totenhem: Gazaniga – Orije, Sančez, Vertongen (od 73. Fojt), Dejvis – Ndombele, Sisoko – Son (od 68. Dajer), Ali (od 78. Lo Selso), Lamela – Kejn.
Klupa: Ostin, Vinks, Dajer, Lo Selso, Fojt, Eriksen, Mura.

Crvena zvezda: Borjan – Gobeljić, Milunović, Degenek, Rodić – Kanjas (od 62. Petrović), Vulić – Garsija, Marin, Van la Para – Tomane (od 63. Pavkov).
Klupa: Popović, Ivanić, Pavkov, Babić, Žander, Petrović, Vukanović.

0
0

11 Komentara

  1. Poraz je zaista sraman,ali zar nije veci sram bilo Totenhemu izgubiti 7:2 kod kuce od Bajerna,pa nikom nista A mi pravimo dramu,a posto vidim i grobare kako su sad pametni,pa ih pitam koliko vi uzeste bodova i koliko dadoste golova a koliko primiste u vasem ucescu u LS!?

    0
    0
    Odgovori
  2. Naravno pored izgubljenog Milojevića, nesposobnog da uradi nešto pozitivno sa timom, najveći krivci su oba beka i Milunović! Zvezdini stranci izgubljeni u svemiru! Totalni promašaji kao i trener Milojević! Gde je sada Darko Noveski sa svojim čuvenim panegiricima, odama i ditirambima u slavu “velemajstora kvalifikacija doktora Milojevića” (Ovo su njegove reči iz njegovog autorskog teksra u HOTSPORTU)!

    0
    0
    Odgovori
  3. E pekmezarci nije to tim iz ling long lige pa da odigra dklanjalicu, pokazali gde vam je mesto, livadski fudbal vrh za vas.

    0
    0
    Odgovori
  4. Mogu da svatim da su igrači Totenhema tehnicki bolji ali da ovi nasi nemogu trčati za njima e to več ide na račun struke,,

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter