3
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan

BRITANCI O ‘GROBARIMA’ KAO RASISTIMA: Savo ih ‘ohladio’, evo šta je rekao…

Objavljeno: 20.10.19 u 17:50

U četvrtak Mančester junajted stiže u Beograd na megdan Partizanu u Ligi Evrope, a tabloid ‘San’ već podgreva atmosferu.

Malo treba Britancima da o Srbima pišu kao večitim lošim momcima. Tako je i sada kada Mančester junajted stiže u Beograd na megdan Partizanu. ‘San’ je pokušao da priču skrene na rasizam i navodno ‘pakao’ koji čeka fudbalere ‘crvenih đavola’ u Humskoj. Savo Milošević je odmah pokušao da ohladi stvar.

– Reći ću našim navijačima: veliki klub, džinovski klub, dolazi u posetu – i trebalo bi da nam bude čast što igramo protiv Mančester junajteda, prvi put od 1966. godine. Moramo da budemo ponosni što možemo da ugostimo igrače, trenere, lidere i navijače tako sjajnog kluba – rekao je Milošević navodno za ‘San’, a preneo je ‘Informer’.

Novinar ‘Sana’ pokušao je da isprovocira odgovor Save Miloševića oko rasizma i poveže sve sa dešavanjima u Sofiji od pre sedam dana. Podsetio je na ispad navijača Partizana protiv Totenhema kada su ‘Grobari’ optuženi za širenje antisemitizma, ali i na ovoletošnju kaznu zbog vređanja Mičela Donalda.

– Možda tome ne bi trebalo pridavati toliko pažnje, jer oni koji to rade u tome uživaju, uživaju u svojoj gluposti i primitivizmu. Za mene i za sve normalne ljude teško je razumeti i nemoguće prihvatiti takvo ponašanje i pojave. Posebno u sportovima, koji bi trebalo da budu most između različitih nacija, boje kože, religije, pola. Frustriran sam kad čujem i čitam o svim oblicima diskriminacije, uključujući rasnu naravno. Fudbal i sport uopšte obogaćuje ljude, čini ih boljim, zbog prijateljstava koje ste stekli, upoznavanje drugih kultura, drugih naroda. Ako sam, kao Srbin, pokazao maksimalno poštovanje u Engleskoj, Španiji i Italiji gde sam igrao, onda im uzvraćam to poštovanje i to je zaista najmanje što mogu da učinim kada nas poseti Mančester junajted ili bilo koji drugi fudbalski rival – rekao je Savo Milošević.

Prljava igra Britanaca je počela, podsetimo Zvezda u utorak gostuje u Londonu Totenhemu, dok Partizan u četvrtak dočekuje Mančester junajted.

0
0

3 Komentara

    • Nemci imaju gadnu istoriju, ali nisu oni ni blizu ljudi pobili koliko ovi pegavci krezubi, pogotovo ne na svirep nacin kao sto su to radili ovi nasi „prijatelji“ iz 2.svetskog rata.

      Niko od njih nema gori, cak ni oni koji su , nakon osvajanja novih kontinenata, proistekli od ove sugave nacije, nisu im dorasli.

      U ostalom, potrazite malo sta njihovi domorodci rade po Hrvatskoj, Turskoj, Grckoj… kao turisti.

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter