0
Fudbal

fOTO: FSS

RONALDO: Ne jurim rekorde, jure oni mene

Objavljeno: 15.10.19 u 12:26

Portugalski fudbaler Kristijano Ronaldo rekao je da on ne pokušava da obori rekorde, već da ‘rekordi njega jure’.

Ronaldo je sinoć postigao gol iz penala u porazu Portugala od Ukrajine (1:2), što je njegov 700. gol u karijeri.

– Ne može svako da dodje do te brojke. Zahvalan sam saigračima, kolegama i trenerima koji su mi pomogli da postanem igrač kakav jesam. Razočaran sam jer nismo pobedili, ali ponosan sam na ekipu – rekao je Ronaldo, preneli su danas italijanski mediji.

Ronaldo je u 973 utakmica postigao 700 golova, a u 458 mečeva bio je strelac najmanje jednom. Na klupskom nivou igrao je za Sporting iz Lisabona, Mančester junajted, Real Madrid, a sada je član Juventusa. Za reprezentaciju Portugala postigao je 95 golova.

– Koje rekorde držim? Ne znam. Moram da uživam u trenutku i zahvalim onima koji su mi pomogli da stignem do ove impresivne brojke. Rekordi dolaze prirodno, ne tražim ih, već oni mene jure. Bez ikakve opsesije, oni dolaze prirodno – naveo je Ronaldo.

Po broju golova ispred Ronalda je rekorder austrijsko-češki fudbaler Jozef Bican sa 805 golova postignutih između 1931. i 1955. godine.

Slede Brazilci Romario sa 772, Pele sa 767, madjarska legenda Ferenc Puškaš sa 746 i nemački napadač Gerd Miler sa 735 golova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter