6
Domaći fudbal

FOTO: FSS

BODOVI NISU U PRVOM PLANU, VEĆ IGRA: Tumbaković protiv Litvanije baš tumba tim (SASTAV)

Objavljeno: 14.10.19 u 09:20

Sve je podređeno da „orlovi“ budu spremni za baraž koji sledi u martu, a ovo je samo još jedna provera u nizu.

Posle poraza od Portugalije bilo je jasno da Srbija kroz kvalifikacije ne može da se plasira na Evropsko prvenstvo i ostaje nada da „orlovi“ kroz baraž u Ligi nacija mogu da dolete do učešća na kontinentalnom takmičenju. Večerasnje gostovanje Litvaniji u Viljnusu (20.45) je prilika za „nove“ igrače da se pokažu selektoru Ljubiši Tumbakoviću, koji je prilično istumbao startni tim u odnosu na prethodne utakmice i svakako da traži adute sa ciljem da se ponovo savlada domaćin.

Izmene su na sve strane, a jedan od standardnih je uz kapitena Aleksandra Kolarova i povratnika u nacionalni tim od septembra Luku Milivojevića u odbrani trebalo da budu golman Marko Dmitrović i oporavljeni Nikola Milenković. Od starta se očekuju Marko Gobeljić i Stefan Mitrović. Spreman je Nemanja Maksimović za svoju ulogu na sredni kao i krilni igrači Filip Kostić i Nemanja Radonjić, a ispred golgetera Aleksandra Mitrovića za kreaciju igre biće zadužen Adem Ljajić. Možda selektor Ljubiša Tumbaković još nešto promeni, ali u suštini sistem ostaje isti sa pojedinim novim ulogama.

Projektovan sastav: Dmitrović – Gobeljić, Milenković, S. Mitrović, Kolarov – Maksimović, Milivojević, Kostić, Radonjić, Ljajić, A. Mitrović.

0
0

6 Komentara

  1. Sacuvaj boze! Ja navijam za zvezdu, ali pobogu Gobeljic ponovo igra. Truba i u domacem prvenstvu a tek internacionalno.

    0
    0
    Odgovori
  2. Tim čine pojedinci koji se uklapaju pojedinačno u celinu i zajedničkim delovanjem donose rezultate. Nije lako sastaviti pojedince u našu reprezentaciju kada se uzme u obzir iz koje sredine dolaze, ko na njih vrši uticaj, ko ih savetuje i na koji način ih gura kroz život. Malo je trezvenih ljudi koji to imaju u mislima. Svako bi hteo da igrom za reprezentaciju dobije bolji ugovor ali ne shvata da samo uspesi reprezentacije doprinose i boljem plasmanu na svetskom tržištu ne samo onih koji igraju u reprezentaciji već i cele sportske generacije…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter