0
Fudbal

FOTO: Scotish FA

KVAL. ZA EURO 2020: Irska zakomplikovala sebi situaciju, Bosanci ubedljivi, slavili i Rumuni (VIDEO)

Objavljeno: 12.10.19 u 20:27

U ranijem terminu danas su odigrane su četiri utakmice kvalifikacija za Euro 2020. godine.

Najuzbudljiviji meč odigran je u košiluku gde je Bosna i Hercegovina savladala Finsku i sačuvala šanse za direktan plasman na Euro 2020. godine. Dobru utakmicu imala je i Rumunija kojoj je 20 minuta bilo dovoljno da slavi.

Gruzija – Irska 0:0 (STATISTIKA MEČA) 

Reprezentacija Irske odigrala je bez golova protiv Gruzije u Tbilisiju i dodatno zakomplikovala stvari u D grupi. Gruzijci su imali više udaraca ka golu protivnika, veći posed lopte, ali i sreću. Džon Egan je u četvrtom minutu iz slobodnog udarca pogodio stativu, a sjajna prilika Erona Konolija u drugom minutu nadoknade završila je kraj stative.

Danska – Švajcarska 1:0 (STATISTIKA MEČA) 

U dosta ujednačenoj utakmici slavili su Švajcarci rezultatom 1:0, iako nakon prvog poluvremena nije bilo promene rezultata bilo je uzbuđenja. Dva puta pripretili su Švajcarci, prvo preko DŽake, koji je raspalio sa ivice šesnaesterca, a potom u 35. minutu šansu je imao Admin Mehmedi, šutirao je volej iz srca šesnaesterca, ali je oba puta odlično reagovao Kasper Šmajhel. Početkom drugog poluvremena Mehmedi i Rikardo Rodrigez pripretili su Šmajhelu, prvi je šutirao preko gola, dok je Rodrigez u 51. minutu pogodio prečku. Kristijan Eriksen je odlično prihvatio loptu koju mu je poslao Jusuf Pulsen i iz srca šesnaesterca u 84. minutu rešio je pitanje pobednika i Dansku poslao na drugu poziciju grupe.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Bosna i Hercegovina – Finska 4:1 (STATISTIKA MEČA) 

Fudbaleri Bosne i Hercegovine slavili su u Zenici sa 4:1 protiv Finske u grupi J u okviru sedmog kola kvalifikacija. Ovom pobedom Bosanci su zadržali realnu šansu da se direktno plasiraju na Euro 2020. Odlično su odigrali domaći igrači i došli do vođstva preko Hajrovića u 29. minutu. Upravo je strelac prvog gola ušao umesto Višca koji je u 18. minutu izašao zbog povrede. Igrao se 37. minut a Miralem Pjanić je sa bele tačke povisio na 2:0. U drugom poluvremenu pnovo je Pjanić u 58. minutu došao do gola. a četvrti pogodak za domaćina postigao je Hodžić. Počacni pogodak za goste postigao je Pohjanpalo koji je u igru ušao u početkom drugog poluvremena. Tri kola pre kraja kvalifikacija BiH se nalazi na dva boda zaostatka za Finskom koja drži drugo mesto.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Farska ostrva – Rumunija 0:3 (STATISTIKA MEČA) 

Nisu se u prvom poluvremenu najbolje pokazali Rumuni koji su na poluvreme otišli bez postignutog gola. Ipak, poslednjih 20 minuta donela su dosta uzbuđenja. Prvo je Puškaš doneo prednost gostima u 74. minutu, Mitrita je u 83. minutu povisio na 2:0, a Keseru u četvrtom minutu nadoknade postavio je konačan rezultat 3:0. Rumuni se nalaze na drugoj poziciji iza Španije, sa dva boda više od Švedske na trećoj poziciji.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

FOTO: Scotish FA

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter