8
Domaći fudbal

MARKO ĐURIĆ: Kosovo da ‘leti’ iz FIFA i UEFA, žalićemo se svim međunarodnim institucijama!

Objavljeno: 09.10.19 u 12:53

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izrazio je nezadovoljstvo zbog toga što kosovske vlasti nisu dozvolile Crvenoj zvezdi ulazak na KiM.

Đurić se oglasio saopštenjem za javnost. Istakao je da je ovo ‘novi dokaz nastojanja Prištine da se Srbija na svaki, pa i na simboličan način istisne sa Kosova i Metohije.

On je dodao da je utakmica imala sportsku, a ne političku poruku.

– U proteklom periodu bili smo svedoci da je samovoljom i protivpravnim odlukama Prištine, suprotno svim sporazumima o slobodi kretanja i savremenim civilizacijskim vrednostima, ulazak na Kosovo i Metohiju bio zabranjen i političkim zvaničnicima iz Srbije, a ovo nije ni prvi put da se sportistima onemogućuje dolazak u našu južnu pokrajinu – naveo je Đurić.

Ističe Đurić da da Priština bira put samoizolacije.

Podsećamo još jednom da je utakmica domaćina Trepče iz Zvečana i beogradske Crvene zvezde trebalo da bude odigrana u skladu sa propozicijama UEFA i FIFA, tako da je Priština danas ovim agresivnim političkim aktom udarila i na temelje evropskog i svetskog sporta i vrednosti mira i saradnje koje on promoviše – dodao je Đurić

Đurić je najavio da će o tome potezu Prištine biti obaveštene sve nadležne međunarodne institucije.

0
0

8 Komentara

  1. Slusaj ovog kalimera sto su ga sipvi vukli po asfaltu i zavrtali mu usi kao magarcu i sad on nesto balavi ….podji ti tamo pa im objasni kvazimodo..

    0
    0
    Odgovori
  2. Узгреда да поменемо да ти и твоји дајете легитимитет и сједите у институцијама са овима што не дају и против којих сад дижеш ларму.

    0
    0
    Odgovori
    • I ja da pomenem da ti zivis u zemlji koja je priznala kosovo te da prati tamo podgoricu ,zetu i ako ima koji klub jos a nas ostavi da sami svoju ranu lecimo

      0
      0
      Odgovori
  3. Bio je ozbiljan i zabrinut dok su bile ukljucene kamere,a onda je prasnuo u smijeh,kao i obicno kada je Kosovo u pitanju…ko jos tebe nesretnice nesto uvazava,dvorska ludo..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter