0
Domaći fudbal

TUMBAKOVIĆ: U ‘nemogućoj smo misiji’, krećemo u novi projekat

Objavljeno: 07.10.19 u 20:02

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković izjavio je da nacionalni tim sa njim na čelu ulazi u novi projekat.

Srbija gotovo da je izgubila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo preko kvalifikacija i šansu će pokušati da iskoristi u baražu.

Tumbaković je najavio da će pokušati da napravi novu selekciju igrača.

– Matematički još postojimo. Realno, to je gotovo nemoguće, imamo minimalne šanse. Trudićemo se da postignemo što bolji rezultat, a u isto vreme ostavimo što bolji utisak. Do baraža želimo da napravimo dodatnu selekciju igrača, ali i rezultat. Kada igram, hoću da pobedim, napravim dobar rezultat – rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija će u oktobarskom ciklusu, za koji su se igrači okupili danas, igrati protiv Paragvaja u Kruševcu 10. oktobra i četiri dana kasnije protiv Litvanije u Viljnusu.

– Pravimo atmosferu koja treba da bude deo krajnjeg uspeha, odnosno ostvarivanja cilja. Trudićemo se da unapredimo neke stvari, podignemo na viši nivo i približemo se igračima i oni nama. Sedam dana je bilo veoma malo da bismo se bolje upoznali. Sada ulazimo u drugi projekat – kazao je Tumbaković.

Sve karte Srbija će baciti na baraž u okviru Lige nacija.

– Imamo prostor da u oktobarskom i novembarskom okupljanju probamo neke igrače, koliko mogu da nam pomognu. Sticaj okolnosti iz septembra nam je pomogao da dođemo u ovakvu situaciju, da se ovako ponašamo. Kada kažeš pola godine pomisliš da je sasvim dovoljno vremena, a kada udješ u realnost kažeš da je malo. Ima vremena i prostora – rekao je Tumbaković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter