2
Domaći fudbal

POSLE NAPORNOG PUTA: Izrazito hladno vreme dočekalo Partizan u dalekoj Astani!

Objavljeno: 01.10.19 u 19:08

U prestonici Kazahstana po sletanju srpskog tima bilo je tri stepena Celzijusa.

(Specijalni izveštač HotSporta iz Astane – Stefan Smuđa)

Astana, koja je u martu ove godine zvanično preimenovana u Nur Sultan, udaljena je od Beograda punih 3.800 kilometara. Zbog toga je ekspediciji crno-belih bilo potrebno nešto više od pet sati leta preko Mađarske, Slovačke, Poljske, Belorusije i Rusije da stigne u glavni grad Kazahstana.

Tamo će u četvrtak od 17 časova po lokalnom, odnosno, 21 sat po srpskom vremenu igrati meč drugog kola grupe L Lige Evrope protiv kazahstanskog šampiona Astane.

Igrači će morati da se adaptiraju na hladne noći, ali i da se aklimatizuju na vremensku razliku (plus četiri sata u odnosu na srednjeevropsku zonu). Za to će imati dovoljno vremena, gotovo dva puna dana, jer su odmah po sletanju otišli u hotel i na spavanje.

Neće biti vremena za eventualno gledanje Zvezdine utakmice protiv Olimpijakosa, jer je avion ‘Er Srbije’ pod imenim ‘Dejan Stanković’ dodirnuo tlo Kazahstana u 21:45h po lokalnom vremenu. Ali hoće za dovoljnu pripremu utakmice koja bi mogla mnogo da donese ‘parnom valjku’.

Partizan ima bod osvojen protiv AZ Alkmara pre dve sedmice (2:2), dok je Astana za sada na ‘nuli’, zbog minimalnog poraza na Old trafordu od Mančester junajteda (0:1). Stoga bi eventualnom pobedom na srpski klub napravio značajan iskorak ka cilju, a to je plasman u nokaut fazu i novo ‘prezimljavanje’ u Evropi.

Za sredu u 18:45h zakazana je Partizanova konferencija za medije, a odmah potom i zvaničan trening na mestu odigravanja susreta.

Budite uz HotSport!

0
0

2 Komentara

    • Побркао је. Управо тако. По нашем је 17 а по локалном 21. Напред Партизан

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter