0
Domaći fudbal

FOTO: KK Partizan

EVROKUP: Partizanu neizvesna završnica i zaslužena pobeda na otvaranju sezone!

Objavljeno: 01.10.19 u 21:59

Na otvaranju sezone u Evrokupu Partizan je gostovao u Italiji ekipi Venecije

Košarkaši Partizana uspeli su da slave na premijeri u novoj sezoni. Utakmicu Evrokupa u Veneciji crno-beli dobili su u neizvesnoj završnici ekipu Venecije na gostovanju rezultatom 63:66

Na samom otvaranju meča igralo se koš za koš. Prve poene u dresu crno-belih, a ujedno i prve u sezoni upisao je Rašon Tomas za 2:2. Dobro su krenuli igrači Partizana igrom u odbrani, Mozli je ‘spustio’ rampu, isprečio se ispred De Nikola, a u nastavku je u ritam ušao i Ognjen Jaramaz koji je pokušao za tri, ali je nagazio liniju, prednost za Partizan od tri poena 8:11. Nastavili su gosti u istom ritmu i nakon prve deonice imali su prednost od 11:19 nakon ukradene lopte i trojke Jaramaza.

Drugom trojkom na meču Markusa Pejdža Partizan je na početku druge četvrtine došao do prve dvocifrene prednosti 12:22. U nastavku deonice Partizan je odigrao sigurno i čvrsto u odbrani i do polovine deonice čuvao prednost stečenu početkom četvrtine. Poenima Rašona Tomasa na tri minuta do kraja prvog poluvremena Partizan je došao do 12 poena prednosti. Na samom kraju poluvremena usledila je mini kriza crno-belih, te je Venecija uspela da dođe do šest poena zaostatka, a Andrea Trinkijeri je odmah zatražio minut odmora. Poenima Filoja u poslednjem napadu Partizan je sveden na četiri poena prednosti.

Rašon Tomas i Markus Pejdž dobro su za crno-bele otvorili treću deonicu i ponovo vratili pristojnu prednost Partizanu. Tomas je nerešiva enigma za odbranu domaćeg tima, uspeo je da iznudi četvrtu ličnu grešku krilnog centra Ostina Deja. Nastavak četvrtine doneo je ponovo igru koš za košem, a Partizan je uspevao da održi prednost od šest razlike. Ušli su domaći u ritam, iako su crno-beli i u trećoj četvrtini uspeli da se odvoje na deset poena prednosti, na kraju trojkom uz zvuk sirene De Nikolau spušta zaostatak Venecije na četiri poena.

Poslednju deonicu je Šapel otvorio trojkom, spustivši zaostatak za crno-belima na samo poen zaostatka. Preuzeo je pritisak Nemanja Gordić na sebe, te je već u narednom napadu odgovorio na trojku. U nastavku igran je egal, Partizan je ipak uspeo a sigurno uđe u završnicu i poslednja dva minuta dočeka uz prednost od pet poena. Ofanzivni skokovi i poeni sa linije za slobodna bacanja držali su Veneciju u igri, domaći su u poslednji minut meča ušli sa zaostatkom od 3 poena. Devet sekundi do kraja meča ušlo se u penal završnicu, Gordić je promašio oba bacanja, Dej je pokušao da odbije loptu, koja je došla do Voldena, a on je pogodio samo drugo bacanje, a to je bilo dovoljno za 63:66

Venecija – Partizan 63:66  (11:19;‚ 15:11; 18:18; 17:17)

VENECIJA: Ike 2, Kasarin, Bramos 10, Tonut 2, Daje 9, De Nikolao 9, Filoj 6 , Vidmar 5, Šapel 8, Pelegrino, Serela 4, Vat 6. 

PARTIZAN: Valden 4, Zagorac, Pejdž 14, Gordić 7, Parahuski 2, Jaramaz 12, Veličković, Birčević 3, Janković 2, Tomas 13, Pejners, Zanis, Mozli 8.

FOTO: KK Partizan

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter